Tiny Forest Almere
IVN
donderdag22nov2018

In dit interview lees je meer over Tiny Forest Nobelhorst

In Almere komen acht minibuurtbossen of ‘Tiny Forests’. Enthousiaste buurtbewoners konden een plan indienen voor een Tiny Forest in hun wijk. Wij stellen deze enthousiastelingen graag aan jullie voor! Deze week interviewden we Diana. Zij is betrokken bij Tiny Forest Nobelhorst. Op vrijdag 23 november wordt dit bos geplant. 

Hoe ben je in contact gekomen met Tiny Forest?

Ik woon in de buurt van waar het Tiny Forest geplant gaat worden. Ik loop er regelmatig langs. maar ik hoorde het nieuws ook via via. De buurt waar het Tiny Forest komt te staan bestaat uit meerdere wijken. De mensen in deze wijken zijn automatisch ook meer betrokken bij het bos. 

Wie ben je?  

Ik ben Diana Christenhuis. Ik heb met natuurvoeding gewerkt, maar ik heb nu mijn eigen onderneming. Ik geef creatieve workshops aan kinderen en vanuit de praktijk werk ik met kruidenremedies. Ik heb veel affiniteit met de natuur. Daarom ben ik enthousiast over dit project!

nobel

Wil je het bos voor educatie gebruiken of zit er nog een andere reden achter?

Het Tiny Forest zal vooral voor educatieve doeleinden gebruikt worden. Vroeger hadden kinderen werkboeken op school, ze speelden buiten op straat en waren niet alleen maar met hun mobieltjes bezig. Tegenwoordig zijn kinderen bang voor veel dingen. Ik zie graag dat dat anders wordt, zodat kinderen even hun mobiel wegleggen om de natuur in te gaan. In het Tiny Forest kunnen kinderen dan creativiteit opdoen en tot rust te komen.

Wat is je plan voor het bos als het volgroeid is? 

Het duurt natuurlijk wel even voordat het bos volgroeid is, maar het lijkt me leuk om de kinderen tijdens mijn workshop mee naar buiten te nemen voor bijvoorbeeld een meditatieles. De oudere kinderen kunnen hierbij op spiritueel niveau de natuur leren kennen met hun zintuigen.

Op het moment is er een ecoschool aan het bos verbonden. De school bestaat nog niet, maar wordt gebouwd. We zijn nu plannen aan het maken voor volgend jaar. De eerste stap nu is om het bos te planten!