Tiny Forest Almere
IVN
donderdag22nov2018

Alles wat je wilt weten over het Kruiderzeebosje

In Almere komen acht minibuurtbossen of ‘Tiny Forests’. Enthousiaste buurtbewoners konden een plan indienen voor een Tiny Forest in hun wijk. Wij stellen deze enthousiastelingen graag aan jullie voor! Deze week interviewden we Margriet. Zij is betrokken bij Tiny Forest Kruiderzeebosje in het Koggepark. Op 29 november wordt dit bosje geplant.  

Hoe ben je in contact gekomen met Tiny Forest?

Via iemand bij Stichting Koggepark, namelijk de directrice van de basisschool. Hij heeft het bericht over de Tiny Forests in Almere doorgestuurd, waardoor ik ermee in contact kwam.

Wie ben je, wat doet je voor werk en ben je in je vrije tijd veel in de natuur te vinden?

Ik ben Margriet van Galen en ben als buurtbewoner betrokken geraakt bij de Stichting Koggepark in Kruidenwijk. Ik werk als trainer en theaterdocent. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en fietsen in de natuur.

Waarom willen jullie graag een Tiny Forest?

We willen van het Koggepark een mooi park maken dat een ontmoetingsfunctie heeft voor de buurtbewoners. Ook willen we dat het een educatieve plek is voor alle kinderen en in het speciaal voor de kinderen van o.b.s. Digitalis en BSO Zonnekind, die met ons samenwerken.

Wat is je plan voor het bos als het volgroeid is?

Het Tiny Forest komt in het natste stuk van het park te staan. We willen dat het een mooie plek wordt, zodat we er iets kunnen doen met natuureducatie en geschiedenis. Het Koggepark verwijst naar de middeleeuwen, daarom willen we ook graag het Tiny Forest op aanpassen. We noemen het bos daarom het Kruiderzeebosje! We willen aansluitend op het Tiny Forest mogelijkheden maken voor natuurlijk spelen.