Verhalen uit het Tiny Forest

Vanaf februari tot juni 2020 zijn Robin, Ruby, Thessa, Peggy en Tracey bezig geweest met het Groen Traineeship voor IVN Brabant. Zij hebben hiervoor een hoop betrokkenen van het Tiny Forest project geïnterviewd. Zij hebben hier vier folders van gemaakt waarbij in elke folder een ander verhaal van een ander kind naar voren komt. Ieder verhaal is vanuit een ander perspectief/drijfveer geschreven en via het avontuur in (of om) het Tiny Forest komt dit naar voren. Deze verhalen zijn tot stand gekomen doordat zij alle interviews hebben uitgeplozen en ieders drijfveren hebben bekeken. 

Lees de verhalen


Het groen Traineeship

Zes groene organisaties (Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL) hebben de handen ineengeslagen om te starten met een Groen Traineeship.

Tijdens het traineeship krijgen deelnemers tussen de 16 en 30 jaar de ruimte om zich te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. De jongeren zijn hands-on bezig en eindigen met een concreet resultaat: bijvoorbeeld door het opknappen van een natuurgebied, een campagne opzetten om plasticgebruik te verminderen of op festivals te vertellen hoe belangrijk, divers en leuk werken in en voor de natuur is. Zo dragen ze op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur.