Tiny Forest
Natuur in de Buurt
woensdag31jan2018

Nieuwe Tiny Forests in Gelderland en Overijssel

Tiny Forest verspreidt zich steeds verder over Nederland. Ook in Gelderland staat de komst van het eerste Tiny Forest vast: in Rheden. In Overijssel komt het tweede Tiny Forest eraan.

Rheden

Inwoners denken mee over de locatie

De gemeente Rheden zoekt een enthousiaste buurt mét plek voor een Tiny Forest. Dat kan een grasveld of plein in de wijk zijn, maar ook een stuk braakliggend grond vlakbij een school in de buurt. De gemeente roept inwoners op mee te denken over dé plek voor het eerste Tiny Forest van Gelderland. Op de gemeentepagina kunnen inwoners hun ideeën delen.

Waarom een Tiny Forest in bosrijk Rheden?

Een Tiny Forest is geen normaal bos, het is een buurtbos. Veel Rhedenaren hebben geen bos om de hoek, zij moeten een drukke weg en een spoorlijn over voordat ze in het bos zijn. Voor kinderen is dat een barrière. Dit buurtbos is vlakbij en voor de buurtbewoners makkelijk toegankelijk. Zo kan het een echte groene ontmoetingsplek worden voor de buurt.   

Deventer

Voor Deventer is in nauw overleg met de gemeente, Het Groenbedrijf, IVN en de Bomenstichting besloten om in het Gooikerspark, aan de kant van de Duikerstraat, het eerste Tiny Forest van Deventer aan te gaan leggen. Op deze locatie willen de partijen een Tiny Forest van ongeveer 300 m2 aanleggen inclusief het buitenlokaal voor de buurt en voor onderwijsdoeleinden.

Lees meer in de flyer: Flyer Tiny Forest