Tiny Forest
Natuur in de Buurt
woensdag27sep2017

Burendag bij Tiny Forest Harnaschpolder

Op 23 september was het burendag bij Tiny Forest Harnaschpolder. Een dag voor buurtbewoners om het Tiny Forest en elkaar te leren kennen. Ook werd het informatiebord onthuld door Stadsecoloog Diny Tubbing van de gemeente Delft.

infobord tiny forest

Kinderen gingen aan de slag met diersporen, scharrelden in en rond het Tiny Forest, maakten een vlindermasker en hielpen Boswachter Ansu met het weghalen van ruigtekruid. In het bos waren mooie galletjes en spinnen te vinden. Deze konden kinderen van hun natuurbingokaart afstrepen. Er was ook nog onverwacht bezoek! Een aantal buizerds hingen boven het Tiny Forest. Met de verrekijkers van IVN Delft waren ze goed te bekijken!

activiteiten tiny forest

Na het bezoek namen veel mensen een vleermuiskast mee naar huis. Vleermuizen maken nooit zelf een schuilplaats, maar gebruiken alleen bestaande holle ruimten zoals een holte in een boom of een spouwmuur. Door de isolatie van woningen is er in de spouwmuur vaak geen plek meer voor vleermuizen. In de Harnaschpolder inmiddels wel, als iedereen zijn vleermuiskast heeft opgehangen.

vleermuizenkast