Tiny Forest Almere
Biodiversiteit
woensdag15jan2020

Gezocht: Enthousiaste Tiny Forest Onderzoekers in Almere

Wil jij helpen met onderzoek doen naar biodiversiteit in de Nederlandse Tiny Forests? De komende jaren onderzoeken IVN en Wageningen Environmental Research het effect van deze minibossen op de verscheidenheid aan planten en dieren. Sinds februari 2019 worden 10 Tiny Forests gemonitord. De hulp van vrijwilligers is daarbij onmisbaar! Voor drie locaties in Almere zoeken we daarom nog vrijwilligers.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar onderzoeksvrijwilligers. Zowel beginners als experts kunnen aan de slag om de biodiversiteit in onze Tiny Forests te monitoren. Voorkennis is niet vereist. Je krijgt een training van Wageningen Environmental Research over hoe je planten en dieren kunt herkennen en monitoren. Daarnaast word je ondersteund met zoekkaarten en krijg je een onkostenvergoeding. Van jou vragen we enthousiasme en commitment voor minimaal een jaar.

Waar kun je aan de slag?

In Almere zijn er drie Tiny Forests bij het onderzoek betrokken. Je kiest zelf waar je aan de slag wil gaan: Tiny Forest Maathai-bos (Nobelhorst), Odytrees (Cascadepark) of De Bostimist (Basisschool De Optimist). Zie ook de pagina ‘Onze bossen’.

Wat vragen we van je?

  • Eén keer per maand een onderzoeksronde in jouw Tiny Forest uitvoeren (hier ben je ongeveer 1,5 tot 2 uur per ronde mee bezig).
  • Jouw waarnemingen digitaal vastleggen en naar ons opsturen (per ronde 1 uur).
  • Je bent bereid om minimaal een jaar mee te doen. Als je het leuk vindt mag je ook langer betrokken blijven bij het onderzoek, graag zelfs! Het onderzoek loopt tot 2021.
  • Je volgt de training (3 uur) op de locatie waar je aan de slag wilt gaan. Voor Almere is dit om vrijdag 7 februari, 15:00 – 18:00 uur.

Wat krijg je?

  • Kans om bij te dragen aan de internationale Tiny Forest beweging. Met deze data kunnen we nieuwe gemeenten, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland motiveren om ook een Tiny Forest te planten.
  • Training van Wageningen Environmental Research om een Tiny Forest op wetenschappelijke manier te onderzoeken.
  • Leuke samenwerking met gelijkgestemden en toegang tot de online Tiny Forest onderzoekscommunity op Ons IVN.
  • Veldwerkmaterialen, inclusief alle benodigde zoekkaarten.
  • Gratis toegang tot de jaarlijkse Tiny Forest inspiratiedag voor onderzoeksvrijwilligers.
  • Reiskostenvergoeding tot een maximum van € 20,- per keer.

Belangstelling?

Heb je belangstelling om in 2020 ook als onderzoeksvrijwilliger in Almere aan de slag te gaan? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Alina Salomon a.salomon@ivn.nl