Zuid-Holland
Kind & Natuur
woensdag04dec2019

Themafonds Groenblauwe Schoolpleinen vanaf 15 december weer open!

Vanaf 15 december is het weer mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Themafonds Groenblauwe Schoolpleinen voor de inrichting van groenblauwe schoolpleinen voor het basisonderwijs in Zuid-Holland. Scholen krijgen naast financiering voor het groene schoolplein ook nog eens een IVN Training Buitenles (t.w.v. €150,- p.p.) cadeau voor vijf leerkrachten per school. Dit is mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.

Themafonds Groenblauwe Schoolpleinen

Het Themafonds is bedoeld voor de inrichting van groenblauwe schoolpleinen voor het basisonderwijs. De schoolpleinen moeten (gedeeltelijk) openbaar toegankelijk zijn voor de buurt of wijk. De bijdrage ligt tussen € 1.000 (minimaal) en € 15.000 (maximaal). De toekenning is maximaal 50% van de totale kosten.Hieronder vallen: begeleidingskosten, weghalen van verharding, graafwerkzaamheden, natuurbelevings- en spelelementen, het aanplanten van groen (bloeiend) plantmateriaal en alle daadwerkelijke water (bewustzijns) maatregelen (grindkoffers, watergootjes, waterspeelelement, regenton etc.). Lees hier meer.

Training Buitenles

Scholen die een toekenning hebben gekregen van het Themafonds Groenblauwe schoolpleinen krijgen als extra een gratis training buitenles (t.w.v. €150,- p.p.) aangeboden door IVN Zuid-Holland. De trainingen vinden plaats in 2019 en 2020. Per school vaardig je vijf docenten af. De trainingsdatum en -locatie worden per mail bekend gemaakt. Meld je nu vast aan via het formulier in deze link.

Heeft jouw school geen aanvraag ingediend bij het Themafonds, maar ben je wel geïnteresseerd in de gratis training buitenles?

De overige beschikbare plaatsen zijn beschikbaar voor scholen die geen financiering van het Themafonds krijgen. We kunnen geen garantie geven dat er (voldoende) plekken vrij zij en je kan deelnemen aan de training. Meld je hieronder wél alvast aan, dan kom je op de wachtlijst.