Stuifmail september 2019

Hij is weer voorbij, die mooie zomer! We hopen dat jullie genoten hebben van de natuur in dit seizoen en klaar zijn voor de herfst. Daarin valt namelijk ook genoeg te beleven met de #2uurnatuur Challenge, de klimaatstaking en de conferentie Kind & Natuur. Ook in deze Stuifmail: de campagnekalender 2020! Voor wie stiekem al hunkert naar de volgende zomer.

Ga je druk aan de slag met het programma voor dit najaar of zelfs al voor volgend jaar? Kijk dan eens op OnsIVN, het intranet van IVN waar je volop informatie én mensen kunt vinden die je kunnen helpen bij je IVN-activiteiten!

Nog geen account? Meld je dan aan via: www.ivn.nl/onsivn. 

Inhoud

Campagnekalender 2020

2019 loopt alweer op zijn eind, maar geen nood, ook 2020 staat weer bol van de activiteiten! In de IVN campagnekalender 2020 vindt je de activiteiten die door de communicatie-afdeling van IVN worden ondersteund: belangrijke informatie voor het opstellen van de activiteitenagenda van volgend jaar. 

Terug naar boven

Klimaatstaking: laat je horen

In september zullen wereldwijd miljoenen mensen staken om een einde te eisen aan het tijdperk van vervuiling. IVN ondersteunt de landelijke klimaatstaking. Kom ook naar Den Haag op 27 september en staak mee voor een rechtvaardige en leefbare planeet voor mens en natuur.  Eerder dit jaar waren we met een grote groep IVN’ers samen aanwezig bij de klimaatmars in Amsterdam. Wil je samen met andere IVN’ers op 27 september jouw stem laten horen tijdens de klimaatstaking? Via de groep natuur, klimaat en duurzaamheid op Ons IVN houden we je op de hoogte van het IVN-meetingpoint op 27 september.

Terug naar boven

Herfstcampagne: #2uurnatuur Challenge

Onderzoek wijst uit dat tijd in de natuur doorbrengen goed is voor de gezondheid. Toch lukt dit niet iedereen voldoende. Om meer mensen dit najaar naar buiten te trekken en kennis te laten maken met IVN, organiseren we in de maand oktober de IVN #2uurnatuur Challenge!

Tijdens de Challenge ontvangen deelnemers twee keer per week een e-mail met uitdagende opdrachten in de buitenlucht. Bovendien belichten we in elke e-mail ook lokale activiteiten van de lokale afdelingen. Zo helpt IVN de mensen ook in de herfst naar buiten te gaan! Aanmelden voor de IVN #2uurnatuur Challenge is gratis en kan via deze link

Terug naar boven

Duurzaamheidsambassadeurs gezocht

Vanaf 2020 kunnen IVN’ers  met de nieuwe kalender “een duurzaam jaar” iedere maand een uitdaging aangaan om hun voetafdruk of die van de IVN- afdeling omlaag te brengen. De uitdagingen zijn gekoppeld aan twaalf verschillende duurzaamheidsthema’s. Voor ieder thema gaat een duurzaamheidsambassadeur een maand lang aan de slag en geeft online tips. Is één van deze thema’s echt jouw onderwerp? Meld je dan aan als ambassadeur! Stuur uiterlijk 30 oktober een mail met je favoriete onderwerp naar a.salomon@ivn.nl. In november stellen we de groep van ambassadeurs samen.

Als ambassadeur kun je op 18 januari 2020 twee workshops volgen: werken met online communities en impact van de ecologische voetafdruk. Daarna ga je een maand lang online aan de slag als duurzaamheidsadviseur. De inzet is ongeveer 2 uur per week. Je krijgt hiervoor een vrijwilligersvergoeding van 50 euro en drie gratis exemplaren van de nieuwe IVN-jaarkalender.

Terug naar boven

Route app groot succes

De IVN Route app is al ruim 20.000 keer gedownload! De succesvolle app die gemaakt is in samenwerking met de IVN afdelingen is nu bijna een jaar geleden gelanceerd. Vorige maand bereikte de app met ruim 180 fiets- en wandelroutes door heel Nederland de 20.000ste download. Het aantal routes blijft groeien, elke week komen er wel nieuwe routes bij. Benieuwd?  Kijk hier voor de routes bij jou in de buurt.

Wil je je als afdeling ook aan de slag met het creëren van natuurroutes voor de app? Meld je dan hier aan: routes@ivn.nl.

Kom naar de Conferentie Kind & Natuur

Hoe gebruik je het bos als pedagogische en didactische omgeving? Ontdek het op 22 november tijdens de IVN conferentie Kind & Natuur. Keynote-spreker Claire Warden deelt haar ervaring vanuit Schotse natuurkinderdagverblijven en je kan het zelf beleven tijdens de workshops en bosbelevingen. Meld je hier aan!

Terug naar boven

Vacatures voor Cursushuis

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de volgende functie kunnen vervullen voor het Cursushuis:

Klik op de vacatures voor meer informatie over de inhoud van de functie. Niet helemaal wat je zoekt? Op de vacaturepagina staan nog veel meer functies!

Terug naar boven

Samenwerking met Fête de la Nature

Fête de la Nature, het in Frankrijk ontstane grassroots festival, en IVN gaan intensief samenwerken. Vanaf 2020 organiseren we samen dit natuurfeest. Hét natuurfestival voor en door alle natuurliefhebbers van Nederland, past heel goed bij de missie van IVN: mensen verbinden met natuur. We zijn dan ook blij dat we voortaan samen optrekken.

De eerste afspraak die we hebben gemaakt, is dat het Fête voortaan in september plaats vindt en niet in mei, omdat dit al zo’n drukke maand is voor IVN. Maar de verdere invulling is nog open. We willen samen met vrijwilligers én de mensen van Fête de la Nature van dit festival een succes maken en bedenken hoe we zoveel mogelijk mensen tijdens een mooi, zonnig weekend in het najaar laten genieten van de natuur. Vind je dit leuk en wil je meedenken hoe we dit aan gaan pakken? Meld je aan bij r.meijers@ivn.nl en je krijgt meer informatie.

Doe mee met een pionierstraject

Wil jouw afdeling nieuwe en bestaande vrijwilligers activeren? Doe mee aan een pioniersstraject en ga samen aan de slag. Je werkt vanuit je eigen opdracht of project toe naar een plan, strategie en uitvoering tot activering van nieuwe en bestaande vrijwilligers. Tijdens de online bijeenkomsten doe je inspirerende en verdiepende kennis op, wissel je ervaringen uit en scherp je elkaars ideeën aan. Geïnteresseerd? Lees hier verder!

Terug naar boven

Geef je op voor het ledenpanel

Steeds vaker willen geïnteresseerde leden in een vroeg stadium betrokken worden bij campagnes en projecten. Met het online ledenpanel kunnen we direct toetsen of plannen aansluiten bij wat leden belangrijk en wenselijk vinden. Dus geef je op voor het ledenpanel en geef je mening!

Terug naar boven

Save the date: Inspiratiedag Natuur en Klimaat

Op zaterdag 18 januari vindt de nieuwjaarlezing Duurzaamheid plaats. Deze jaarlijks terugkomende inspiratielezing rondom duurzaamheid aan het begin van het jaar is sinds 2018 uitgebreid tot een inspiratiedag. Zo is de dag ook qua reistijd aantrekkelijk voor IVN’ers die van ver moeten komen.

10.00 -12.00 uur Lezing Klimaat in Actie
12.00 -15.00 uur Lunch en twee workshops rondom natuur en klimaat

Wil je enkel de lezing volgen? Dat is geheel gratis voor leden van IVN. Wil je bij de complete inspiratiedag aanwezig zijn? Dan zijn de kosten 20 euro, inclusief lunch, twee workshops en een IVN duurzaamheidskalender.

Het exacte programma, de locatie en aanmeldformulier kun je eind oktober hier vinden. Alle lopende IVN-activiteiten op het gebied van Natuur, klimaat en duurzaamheid kun je ook op Ons IVN terugvinden.

Terug naar boven