Stuifmail oktober 2018

Na de zonovergoten IVN Ledendag van 6 oktober gaan we snel over tot de orde van de dag. Met als hoogtepunt in deze Stuifmail de lancering van de nieuwe IVN Route App. Een mooi staaltje samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten. 

Inhoud

 

Live en nieuw in de appstores: IVN Routes!

Samen met de IVN-afdelingen en de inzet van veel vrijwilligers is de app ‘IVN routes’ gerealiseerd. Afdelingen die nog niet meedoen, zijn nog steeds van harte welkom. 

De app IVN routes bied je de mogelijkheid om wanneer je maar wilt te wandelen en fietsen door de mooiste natuur in Nederland. Daarbij krijg je op pad ook nog een stukje natuureducatie mee. Met IVN Routes heb je altijd je eigen IVN gids 'op zak'. 

Download de app! 

Wil je als afdeling meedoen met de app IVN Routes dan kan je mailen naar: routes@ivn.nl 

Terug naar boven

Stralende IVN Ledendag in Nijmegen

Circa 600 IVN'ers kwamen op zaterdag 6 oktober bijeen in Nijmegen, de oudste stad van Nederland en dit jaar European Green Capital. De IVN Ledendag stond in het teken van Natuur & Cultuurhistorie. 

De sprekers in het ochtendprogramma in Concertgebouw De Vereeniging waren Joszi Smeets (oprichter Food Hub), Matthijs Schouten (ecoloog en filosoof) en bioloog/cabaretier Thijs van Vuure. Zij prikkelden de zaal met verrassende lezingen en een briljant intermezzo waarbij de zaal zich massaal liet ’vervogelen’.  Ook de Burgemeester van Nijmegen sprak de zaal toe. Hij prees de vrijwilligers voor hun inzet en overhandigde de Scharrelkidsprijs aan IVN Maas en Niers voor hun mooie 'Groentjesweekend' en de Innovatieprijs aan IVN Alphen aan den Rijn voor hun vernieuwende samenwerking met Parkvilla Filmhuis. 

Het slotakkoord van de ochtend was de huldiging van twee nieuwe ereleden: Kees en Eefje van Wissen. Eefje ontving deze zeldzame onderscheiding uit handen van voorzitter Kees de Ruiter. Een zeer terechte waardering voor hun meer dan 40-jarige inzet voor IVN met enkele jaren geleden nog de lancering van de door Kees en Eefje gemaakte geschiedeniswebsite van IVN

Na een goede lunch verspreidden de IVN'ers zich over workshops en buitenactiviteiten, voortreffelijk georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen. Overal in en rond de stad zag je de glimlachende IVN’ers met felgroene tasjes. Veel dank aan iedereen die deze Ledendag heeft mogelijk gemaakt!

Terug naar boven

Vervolg dialoogsessies: grijp je kans!

Er zijn weer drie dialoogsessies gepland. Op 13 nov in Tilburg, 29 nov in Oegstgeest en op 11 dec in Amsterdam. 

IVN wil mens en natuur verbinden. Een prachtige missie, maar geen eenvoudige opgave in een wereld waarin mens en natuur steeds verder van elkaar af zijn komen te staan. Wat betekent dit voor ons functioneren en de organisatie van IVN? Hoe kunnen we samen meer bereiken?

Op de dialoogsessies zijn alle IVN’ers welkom: vrijwilligers en beroepskrachten, bestuursleden en coördinatoren, natuurgidsen in opleiding etc. Meld je aan via het formulier op: https://www.ivn.nl/dialoogsessies

Terug naar boven

Kom naar de conferentie Natuur & Gezondheid 2018

Op donderdag 22 november 2018 organiseert IVN voor de derde keer de conferentie Natuur & Gezondheid. Dit jaar combineren we de interne themadag voor vrijwilligers met de externe conferentie, om verschillende groepen samen te brengen en kennis uit te wisselen.

Het thema dit jaar is de groene gezonde leefomgeving. Een groene leefomgeving kan bijdragen aan een samenleving waarin burgers een gezonder en socialer leven leiden. Maar hoe zorgen we ervoor dat deze groene leefomgeving wordt gecreëerd in wijken, bij scholen en rondom zorginstellingen? En welke rol kan jij spelen als vrijwilliger? Bekijk het volledige programma en meld je aan.

Terug naar boven

Korting voor leden in de IVN webwinkel

Wist je dat je als lid van IVN een vaste korting van 10% krijgt op alle producten in de IVN webwinkel.

Kijk snel in de webwinkel voor leuke herfstproducten, zoals het herfstpakket, de paddenstoelen zoekkaart, de compactgids en paddenstoelenkweekpakketten. Daarnaast zijn ook de IVN promotiematerialen en kleding voor de afdeling te bestellen in de webwinkel. 

De kortingscode voor leden is IVN-LID-1202. Je vult deze in tijdens het bestelproces, waardoor de korting automatisch wordt verwerkt. Bewaar deze code dus goed.

Terug naar boven

Nieuwe afdeling in Oost-Groningen

Af en toe besluiten afdelingen tot een fusie. Regelmatig is een gemeentelijke herindeling de aanleiding. Zo ook in Oost-Groningen.

Op 1 januari 2018 fuseerden Vlagtwedde en Bellingwedde tot de nieuwe gemeente Westerwolde. De afdelingen volgden het voorbeeld. ‘Samen op pad’ was het motto van het oprichtingsfeest van de nieuwe afdeling Westerwolde-Oldambt op 14 september j.l. We wensen de nieuwe afdeling heel veel succes met het invulling geven aan de missie van IVN in de nieuwe gemeente!

Terug naar boven

Data Landelijke Raad in 2019

De data voor de Landelijke Raad in 2019 zijn bekend: 9 maart, 22 juni, 5 oktober en 14 december. Aan de regio’s/bestuurlijke overleggen het verzoek de vergaderingen hierop af te stemmen.

Voor andere belangrijke data in 2019 verwijzen we alle afdelingen naar de onlangs gepubliceerde campagnekalender 2019

Terug naar boven