Stuifmail november 2018

Er staan weer mooie ontwikkelingen op stapel! Wat te denken van het gratis e-learning platform Leer je groen; nu toegankelijk voor alle IVN’ers! En ben je geïnteresseerd in duurzaamheid, dan moet je zeker even verder lezen.

Inhoud

 

Gratis e-learning over jouw werk in de natuur

Iedereen die actief is bij IVN kan nu gratis leren over de natuur. En over werken in de natuur.

Of je nu gids bent, natuuronderhoud uitvoert of andere werkzaamheden in de natuur doet: op e-learningplatform Leer je groen staan al twaalf korte modules voor je klaar. Die gaan over onderwerpen als veilig buiten werken, duurzaamheid, het plantenrijk en ontstaan van het landschap. Kies een module die jij interessant vindt en volg hem op een moment dat het jou uitkomt. Eén module duurt een halfuur tot een uur.

Ben je IVN-vrijwilliger en wil je direct naar Leer je groen? Ga naar Ons IVN en klik in de groene balk bovenaan op 'Leer je groen'.

Ben je nog niet actief op OnsIVN? Dan kun je hier eerst een account aanvragen: www.ivn.nl/onsivn. Lees verder!

Terug naar boven

Word Tiny Forest onderzoekvrijwilliger

Wil jij ook helpen met onderzoek naar biodiversiteit in de Nederlandse Tiny Forests? Je kunt je nu aanmelden voor onderzoek in Almere, Delft, Ede, Utrecht of Zaanstad.

De komende jaren onderzoeken IVN en Wageningen Environmental Research het effect van minibossen op de verscheidenheid aan planten en dieren. Het onderzoek start in februari 2019 in vijf Tiny Forests in Almere, Delft, Ede, Utrecht en Zaanstad.  

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Meer informatie en aanmelden kan via www.ivn.nl/tinyforest/onderzoeksvrijwilliger.

Terug naar boven

Aan de slag voor een betere wereld

Het duurzaamheidsweekend 2019 komt eraan! Van 29-31 maart komen we samen in Oldebroek met allemaal IVN'ers die duurzaamheid een warm hart toedragen. We praten niet alleen, maar gaan ook samen aan de slag.

Tijdens het weekend maken we een duurzame verjaardagskalender, vol met tips om duurzaamheid vorm te geven binnen IVN, persoonlijke duurzame uitdagingen en schitterende natuurfoto's. Verder kun je deze hoogtepunten verwachten:

  • Lezing Bodem en duurzaamheid van Mark Siepman
  • Inspiratie over Drinkable Rivers door Li An Phoa
  • Filmvertoning Down to Earth

Het belooft een leuk en leerzaam weekend te worden. Meer informatie en je opgeven kan via deze link: www.ivn.nl/duurzaamheidsweekend2019

Wat jammer, ik kan niet maar wil wel meehelpen!
Wil je op een andere manier meewerken aan de ontwikkeling van de IVN duurzaamheidskalender? We zoeken voor de maanden april tot juni IVN-testpersonen die de duurzame uitdagingen uit de kalender gaan uittesten. Durf jij een duurzame uitdaging aan? Laat het ons via de mail weten: a.salomon@ivn.nl (Alina Salomon).

Terug naar boven

Jouw natuurfoto in de nieuwe IVN duurzaamheidskalender?

Heb jij een passie voor natuurfotografie en vind je duurzaamheid belangrijk? Dan zijn wij op zoek naar jou! Maak kans op één van de 12 plekken om jouw natuurfoto in de nieuwe jaarkalender van IVN te plaatsen.

Tijdens het duurzaamheidsweekend in maart 2019 (zie boven) maken we een mooie kalender met tips en verhalen over duurzaamheid binnen IVN. Deze kalender wordt beschikbaar gesteld voor alle IVN’ers en een breder publiek via de webwinkel. Als jouw foto wordt gekozen dan ontvang je uiteraard de eerste kalender vers van de pers.

Welke foto stuur jij op? www.ivn.nl/natuurfoto-actie-duurzaamheidskalender

Terug naar boven

Gezocht gastdocenten moestuinieren

In het vroege voorjaar 2019 willen we scholen en BSO's weer enthousiast maken over moestuinieren. Daarvoor zoeken we in elke provincie IVN'ers die moestuingastlessen willen geven.

Wil je in jouw provincie als IVN gastdocent  een aantal gastlessen op BSO's (buitenschoolse opvang) of basisscholen verzorgen?  Of ken je andere IVN'ers die de liefde voor moestuinieren graag over willen brengen aan kinderen? Lees dan snel verder!

Scholen en BSO's kunnen zich de komende weken opgeven voor een subsidieregeling van het programma Jong Leren Eten. Meer over deze regeling kun je hier vinden. Vanuit deze subsidieregeling kunnen we IVNers een onkostenvergoeding voor de inzet aanbieden.

Nog vragen? Laat het weten aan Alina Salomon: a.salomon@ivn.nl

Terug naar boven

Erop uit met WoesteLand

Ben jij of ken jij iemand tussen de 12 en de 30 die graag de natuur in gaat? Die zin heeft om bomen te zagen, heide te plaggen en op ontdekking te gaan? En dat ook nog eens met gezellige mensen?

Dan hebben we goed nieuws! Je kunt deze winter, voorjaar en zomer mee met WoesteLand: de jongeren van IVN. Dus of je nou een frisse neus wilt halen of al droomt van de zomer, bezoek snel www.woesteland.nl en geef je op.

Terug naar boven

Leren met de WoesteLand Academie

Bij de WoesteLand Academie kun je terecht voor praktijkgerichte, leuke en interactieve trainingen over jongeren, natuureducatie en duurzaamheid.  
Als IVN-lid betaal je €35,- voor een training inclusief heerlijke biologische lunch.

De planning voor 2019 in vogelvlucht: 19 januari - Storytelling over duurzaamheid, 23 februari - Pubers en duurzaamheid, 16 maart - Digitale middelen in natuureducatie, 23 maart - Jongerendiversiteit in natuureducatie, 13 april - Natuur in de stad, 20 april - Natuurbeleving met jongeren, 11 mei - Jongeren begeleiden en 18 mei - Jongeren werven voor je activiteit.

De bijeenkomsten zijn op het Landelijk Bureau van IVN in Amsterdam, bij De Hortus. Meer informatie of je opgeven kan via www.woestelandacademie.nl

Terug naar boven

Meld je klus aan voor NLdoet!

Elke afdeling kent het: klussen en activiteiten die belangrijk zijn maar waar de menskracht voor ontbreekt. Dan kun je ieder jaar weer terecht bij NLdoet.

Ook komend jaar organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit keer op 15 en 16 maart. Je legt nieuwe contacten, er wordt extra werk verzet met nieuwe vrijwilligers en je zet je afdeling in het zonnetje. Het Oranje Fonds ondersteunt graag! Bovendien heeft het Oranje Fonds wat geld voor de aanschaf van materialen en catering. Op de website vind je de voorwaarden en het aanvraagformulier. Lees hier meer en meld je aan!

Terug naar boven