Stuifmail maart 2020

De lente is alweer in aantocht! Dat betekent dat het activiteitenseizoen kan beginnen. Ga met jouw afdeling aan de slag met de Nationale Buitenlesdag, de Nationale Bijentelling, Slootjesdagen, ModderDag en Fête de la Nature.

Heb je hulp nodig met het organiseren van deze activiteiten? Kijk dan eens op Ons IVN, het intranet van IVN waar je volop informatie én mensen kunt vinden die je kunnen helpen bij je IVN-activiteiten!

Nog geen account? Meld je dan aan via: www.ivn.nl/onsivn.   

Inhoud

Beleid rondom Corona virus
Toekomstsessie Fête de la Nature
Nationale Buitenlesdag
Promotiepakket Slootjesdagen
Nationale Bijentelling
Training Schone Rivieren
Voedselbank voor bijen
Gezocht: Schoolgidsen Limburg
IVN Festival: 19 september
Wachter van Het Bewaarde Land
Nieuwe modules op Leer je Groen
Bestuurders - Promotiepakket 60 jaar IVN
Bestuurders - Huisgenoot- en jeugdleden

Beleid rondom Corona virus

Ondanks het Corona virus kunnen onze activiteiten en werkzaamheden gewoon blijven plaatsvinden. Indien de overheid maatregelen oplegt die IVN raken, dan laten we dit zo spoedig mogelijk weten. Volg de website van het RIVM voor actuele informatie en adviezen om verspreiding van het virus te voorkomen. 

Terug naar boven

Toekomstsessie Fête de la Nature

Fête de la Nature en IVN slaan de handen ineen. Ben jij een ervaren Fête-organisator? Of ben je op een andere manier hiermee in aanraking gekomen? Kom dan naar onze toekomstsessie op 19 maart in Arnhem of 23 maart in Den Haag. Meld je aan en ontvang meer informatie!

Terug naar boven

Nationale Buitenlesdag

Heeft jouw afdeling of jeugdwerkgroep contact met scholen? Check of zij al mee doen aan de Buitenlesdag op 7 april via deze kaart. Zo niet, laat hen zich gratis aanmelden! Op Ons IVN vind je standaardteksten en voorbeeldberichten om scholen te benaderen.

Terug naar boven

Promotiepakket Slootjesdagen

Organiseert jouw afdeling een slootjesactiviteit tijdens de IVN Slootjesdagen? Bestel dan voor 10 april de promotiematerialen voor jouw activiteit. Het bestelformulier vind je in deze groep op Ons IVN. Lees hier ook gelijk hoe je jouw slootjesactiviteit aanmaakt op de website.

Terug naar boven

Nationale Bijentelling

Op 18 en 19 april worden in heel Nederland bijen geteld! Wil je met jouw afdeling of initiatief een activiteit organiseren tijdens of voorafgaand aan de Bijentelling? Hier vind je alle informatie. Een cursus organiseren kan ook: 'Laat jouw buurt zoemen' of 'Laat jouw tuin zoemen'

Terug naar boven

Training Schone Rivieren

Wil jouw IVN afdeling meehelpen om plastic vrije rivieren te realiseren? Plan dan een Schone Rivieren expeditie in jouw afdeling voor september 2020 en laat de deelnemers ontdekken hoe mooi én vervuild onze Nederlandse wateren zijn. Schone Rivieren organiseert drie trainingen voor IVN-afdelingen die Schone Rivieren expedities willen organiseren. Op deze training maak je kennis met hoe je een rivierexpeditie kan inrichten. Je krijgt materialen en tools aangereikt en aan het einde van de middag ga je naar huis met een draaiboek voor jouw Schone Rivieren expeditie.

Voor IVN-afdelingen is er maximaal €250,- beschikbaar voor het organiseren van een expeditie langs water dat naar de zee stroomt. Meer informatie volgt. Afdelingen die aan de training deel nemen krijgen voorrang als aanvragers.

De trainingen vinden plaats op verschillende locaties:

  • Vrijdag 3 april in Deventer
  • Zaterdag 18 april in Rotterdam
  • Zaterdag 16 mei in Cuyck

Programma:
13:00  Inloop: kennismaking met elkaar en Schone Rivieren

13:30  Schone Rivieren ontdekactiviteiten (binnen)
14:30  Deelnemen aan mini Schone Rivieren expeditie (buiten)
15:30  Ontwikkel je eigen expeditie
16:30  Afsluiting met een drankje                                      

De training is gratis. Reiskosten zijn voor eigen rekening. Meld je aan via: https://www.schonerivieren.org/schone-rivieren-expeditie-training

Terug naar boven

Voedselbank voor bijen

Op 22 april is het tijd om te zaaien voor de bij, en daarvoor hebben zoveel mogelijk mensen zaden nodig. Help je mee uitdelen? Word voedselbank voor bijen: mensen in jouw buurt kunnen je dan vinden via een online kaart en biologische zaden bij je afhalen. Meer informatie en aanmelden.

Terug naar boven

Gezocht: Schoolgidsen Limburg

IVN zoekt schoolgidsen voor de Limburgse nationale parken. Tussen 6 mei en 8 juni wordt er een 6-daagse opleiding tot schoolgids aangeboden. Op 17, 19 en 24 maart zijn er informatieavonden voor geïnteresseerden. Klik hier voor meer informatie en hier voor het aanmeldformulier.

Terug naar boven

IVN Festival: 'Vier de natuur!'

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, vindt het 60 jaar IVN-festival plaats op zaterdag 19 september bij Bomencentrum Nederland in Baarn. Wil je als eerste een berichtje ontvangen zodra de Early Bird tickets beschikbaar zijn en het programma bekend is? Meld je dan hier aan.

Terug naar boven

Wachter van Het Bewaarde Land

Als wachter van Het Bewaarde Land deel je jouw enthousiasme voor de natuur met kinderen. Binnenkort start IVN met een opleiding tot wachter. Daarnaast kunnen IVN afdelingen een cursus volgen. Neem voor meer informatie contact op met Marion de Cocq of 06-57204691.

Terug naar boven


Nieuwe modules op Leer je Groen

Als IVN-lid leer je gratis over de natuur. Op Leer je Groen, het e-learning platform van het Cursushuis, vind je modules over allerlei onderwerpen. Waaronder sinds kort: Grote grazers, Veilig bomen omzagen met handgereedschappen en Zo gaan we met elkaar om. Neem je ook een kijkje?

Terug naar boven


Bestuurders - Promotiepakket 60 jaar IVN

IVN bestaat 60 jaar en dat vieren we! Bestel voor jouw afdeling het feestelijke promotiepakket met materialen voor zichtbaarheid, promotie van het IVN-festival en ledenwerving. Hieraan zijn geen kosten verbonden en je kiest zelf het afleveradres. De pakketten worden vanaf half april geleverd.

Terug naar boven


Bestuurders - Huisgenoot- en jeugdleden

Het is op verzoek van meerdere afdelingen mogelijk vanaf 1 januari voor jeugd- en huisgenootleden om IVN-lid te worden via de landelijke 'word lid'-pagina op de website.  Om het landelijk aanmelden te faciliteren, was het noodzakelijk om een landelijke adviescontributie in te voeren. Op basis van het advies van de commissie ledenbeleid heeft de Landelijke Raad voor beide categorieën de adviescontributie vastgesteld op 50% van de adviescontributie voor gewone leden. Met de huidige adviescontributie voor gewone leden van 24 euro, komt dit neer op 12 euro.

De afdracht voor huisgenootleden blijft gelijk: 2 euro per lid. Voor jeugdleden wordt geen afdracht gerekend. Na het eerste lidmaatschapsjaar kan de afdeling het landelijk huisgenootlid of jeugdlid omzetten naar een lokaal lidmaatschap tegen het geldende lokale lidmaatschapstarief.

Terug naar boven