Stuifmail corona special #4

In deze bijzondere tijd kijken we uit naar de persconferentie van aanstaande dinsdag waar mogelijk al enige versoepeling van de maatregelen wordt aangekondigd. Gaat in Nederland de deur weer op een kier? 

In de tussentijd weten we elkaar online, bijvoorbeeld via Zoom, steeds beter te vinden. Wil je hier (beter) mee leren werken? Kijk dan hier de online Zoom training terug of lees de instructies onder het kopje Virtueel Samenwerken. 

Geniet van het prachtige weer dit weekend en vergeet niet om de bijen in de achtertuin, op het balkon of in het parkje om de hoek te tellen!

Inhoud

Beleef de natuur thuis
Nationale Bijentelling: doe mee!
60 jaar IVN promotiepakket
Webinar Natuurlijk Thuiswerken
Aangeboden: lezing over natuur
Schone Rivieren: maak kennis!
Slootjesdagen update
Buitenlesdag: 22 september

Beleef de natuur thuis

Juist nu hopen we kinderen, volwassenen en leerkrachten iets extra's en waardevols te bieden om toch de natuur te beleven. Je vindt hier alle tips verzameld! Zo leer je in de nieuwe campagne Van zaadje tot slaatje om je eigen slaatje te kweken. Of ontvang iedere dag een groene doe-tip via #groenomtedoen.

Nationale Bijentelling: doe mee!

Dit weekend is de derde Nationale Bijentelling! Je doet mee door een half uurtje bijen te tellen en de uitkomst door te geven. Tellen doe je zo dicht mogelijk bij je huis: liefst in je achtertuin of op je balkon. Bijen herkennen lastig? Dit filmpje helpt om soorten te herkennen!

Terug naar boven

60 jaar IVN promotiepakket

IVN bestaat 60 jaar en dat vieren we! Bestel, als bestuur, het feestelijke promotiepakket met materialen voor zichtbaarheid van het IVN-festival. Kijk daarnaast op de speciale 60 jaar IVN-groep voor alle informatie over ons jubileumjaar en lees de nieuwste Vieren op Vrijdag rubriek

Terug naar boven

Webinar Natuurlijk Thuiswerken

Hoe kun je zo comfortabel en gezond mogelijk (thuis)werken? In dit webinar dat op 23 april plaatsvindt, komen groene tips aan bod om je (thuis)werkomgeving te vergroenen en de natuur een plek te geven in je dagelijkse werk. Meer informatie of aanmelden?

Terug naar boven

Aangeboden: lezing over natuur

Nodig een natuurboekenschrijver uit voor een lezing in jouw regio! Uitgeverij Atlas Contact heeft een aantal enthousiaste schrijvers beschikbaar die graag meer vertellen over de natuur. Interesse of meer informatie? Neem contact op met a.havenaar@ivn.nl.

Terug naar boven

Schone Rivieren: maak kennis!

Wereldwijd vormt de plasticsoep een bedreiging voor de gezondheid van mens en dier en onze prachtige natuur. Dat probleem begint dichterbij dan je denkt. Plastic afval dat hier in de Nederlandse rivieren belandt, stroomt naar de Noordzee. Het Schone Rivieren-project brengt de plasticvervuiling in kaart en pakt het aan bij de bron. Plasticvrije rivieren, daar strijden wij voor. En IVN-afdelingen en vrijwilligers kunnen daarbij helpen! Doe je ook mee? In onderstaande handleiding lees je meer over het Schone Rivieren-project en op welke manier je als vrijwilliger of afdeling onderdeel kunt worden van deze beweging.

Maak kennis met Schone Rivieren

Slootjesdagen update

Jullie dachten massaal mee over de toekomst van de Slootjesdagen in het licht van de coronacrisis. De plannen n.a.v. jullie feedback worden besproken tijdens de Landelijke Raad op 18 april. In de week van 20 april volgt via Ons IVN meer informatieover het vervolg.

Terug naar boven

Buitenlesdag: 22 september

De Nationale Buitenlesdag van 7 april wordt verplaatst naar 22 september. Eerdere aanmeldingen blijven gewoon geldig!
Een groot deel van de databank met buitenlessen is tijdelijk openbaar gemaakt ter ondersteuning van het lesaanbod. 

Terug naar boven