Stuifmail corona special

Beste,

We hebben elkaar harder nodig dan ooit. Onze samenleving loopt aan tegen een bijzondere griepsoort die ons allemaal op de proef stelt. Aan onze organisatie gaat dit natuurlijk niet voorbij. Wij zijn immers allemaal sociale mensen die behalve voor elkaar, ook hart hebben voor de natuur. Ook wij zullen ons moeten aanpassen in onze activiteiten. Wij zullen jullie daarover zo goed mogelijk informeren via de bestaande kanalen.

In alle zorgen en maatregelen rond de coronacrisis, ben ik tegelijkertijd aangenaam verrast door de enorme saamhorigheid en solidariteit die de situatie blijkt op te roepen. Zowel bij de tienduizenden vrijwilligers, als bij de mensen die bij ons werkzaam zijn. Het is weldadig om te zien dat mensen veel voor elkaar over blijken te hebben en voor elkaar zorgen. Laten wij als IVN’ers tonen dat we behalve voor de natuur ook voor onze medemens klaar staan. Hou elkaar een beetje in de gaten. Zorg voor elkaar. Wie de natuur liefheeft, heeft de mens lief. En andersom.

Met hartelijke groet,

Hans Gilissen
Voorzitter IVN

Inhoud

Blijf op de hoogte via Ons IVN
Beleid rondom coronavirus
Campagne #groenomtedoen
Nationale Buitenlesdag verzet 
Nationale Bijentelling gaat door
ModderDag & Slootjesdagen
'Vier de natuur!': sprekers bekend
Digitaal samenwerken
Ontdekkingsreis door je tuin
Extra Stuifmail tijdens coronacrisis

Blijf op de hoogte via Ons IVN

In de speciale Corona Q&A-groep op Ons IVN vind je alle informatie over de corona-maatregelen en wat die betekenen voor IVN. Volg de groep en blijf op de hoogte! Je kunt zelf ook berichten plaatsen, vragen stellen of ideeën delen. Nog geen account voor Ons IVN? Meld je dan aan via: www.ivn.nl/onsivn

Beleid rondom coronavirus

Naar buiten gaan is gezond, altijd, maar zeker ook nu tijdens de coronacrisis. Houd hierbij altijd de (sociale) hygiënemaatregelen in acht. IVN speelt de komende tijd in op de behoefte aan natuur op een verantwoorde manier: met focus op natuur in en rondom het huis. 

Terug naar boven

Campagne #groenomtedoen

Tijdens de coronacrisis wil IVN positieve, groene inspiratie bieden. Op maandag 23 maart start daarom de campagne #groenomtedoen. Dagelijks bieden we een groene tip die je thuis, in je tuin of op je balkon kunt uitvoeren. Heb je leuke ideeën of wil je meer informatie? Kijk dan hier!

Terug naar boven


Nationale Buitenlesdag verzet 

De Nationale Buitenlesdag van 7 april wordt verplaatst naar het begin van het nieuwe schooljaar van 2020. Samen met Jantje Beton nemen we deze beslissing uit respect voor alle maatregelen die er nu nodig zijn om het coronavirus te bestrijden. De 2700 scholen die zich hebben aangemeld ontvangen woensdag 19 maart een e-mail van ons met deze update. Ook maken wij zo snel mogelijk de nieuwe datum in het najaar bekend via de website, e-mail en social media. Scholen die zich nog niet hadden ingeschreven voor dit jaar kunnen zich daar alsnog aanmelden om in het najaar mee te doen.

Terug naar boven


Nationale Bijentelling gaat door

Bijen tellen in je achtertuin en op je balkon op 18 en 19 april kan nog steeds! Heb je zelf geen buitenruimte? Ga dan naar een rustige en groene plek in de buurt. Houd de dan geldende richtlijnen van het RIVM aan. De activiteiten de afdelingen (en of ze doorgaan) bekijk je hier.

Terug naar boven


ModderDag & Slootjesdagen

Aangezien deze activiteiten pas in juni plaatsvinden, verwachten we dat deze door kunnen gaan. Mocht dit wijzigen dan laten we dit zo snel mogelijk weten. In de tussentijd kun je wel alvast de promotiematerialen voor de Slootjesactiviteit van jouw afdeling bestellen

Terug naar boven

'Vier de natuur!': sprekers bekend

Op 19 september vieren we ons 60-jarig jubileum. Vol trots vermelden we dat Frans de Waal, Nico de Haan, Henk Manschot, Caspar Hallmann, Ruud Veltenaar, Hilda Veenstra en Arnold van Vliet komen spreken. Meld je hier aan voor updates en houd de start van de kaartverkoop in de gaten!

Terug naar boven

Digitaal samenwerken

Fysieke bijeenkomsten worden afgeraden. Toch zijn er genoeg alternatieve vormen om samen te werken of alsnog een cursus te geven. Denk aan Ons IVN, Zoom, YouTube, WhatsApp, Google Drive/Hangouts/Classroom en zelfs Instagram. Je vindt een overzichtje van de mogelijkheden hieronder!

Digitaal samenwerken mogelijkheden

Terug naar boven

Ontdekkingsreis door je tuin

De scholen zijn gesloten, de kinderen zijn thuis en het zonnetje breekt door. Wat doe je dan? Op ontdekkingsreis door de tuin! De boswachters van Staatsbosbeheer hebben opdrachten verzameld die je in je eigen omgeving kunt doen. Bekijk hier allerlei doe-opdrachten en zoekkaarten!

Terug naar boven

Extra Stuifmail tijdens coronacrisis

Je ontvangt tijdens de coronacrisis vaker een Stuifmail met informatie, steun en inspiratie. Heb je een update of leuk idee dat gedeeld kan worden met alle IVN'ers? Stuur een mailtje naar Rob Meijers!

Terug naar boven