Steenbreek
Bomen & Struiken
Vanaf
woensdag12okt202210:00

Pesticidevrije tuinen en openbare ruimten

Studiereis naar Knokke-Heist

De organisaties achter het Manifest ‘Iedereen heeft recht op een groene leefomgeving’ vinden het van belang om bestuurders, ambtenaren, gemeenteraadsleden en anderen te blijven voeden over actuele onderwerpen die betrekking hebben op de vergroening van de leefomgeving. N.a.v. het succesvolle webinar op 16 juni overPesticidevrije tuinen en openbare ruimten’ waar de gemeente Knokke-Heist uitleg gaf, is het initiatief ontstaan om deze gemeente te gaan bezoeken.

Datum: 12 en 13 oktober

Een gemeente die op het gebied van pesticidevrij beheer al veel ervaring heeft opgedaan, is Knokke-Heist uit Vlaanderen. Deze gemeente gebruikt al jaren geen pesticiden in de openbare ruimte en heeft vanaf januari 2021 ook een verbod op het gebruik in tuinen ingesteld. Tuinbezitters en hoveniers die particulieren tuinen onderhouden, worden in deze Vlaamse gemeente aangespoord het zonder pesticiden te doen. Knokke-Heist werkt hierbij samen met Velt, Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren. Tijdens deze studiereis gaan we in gesprek, mede aan de hand van het bezoek aan diverse praktijkvoorbeelden, van hoe ook Nederlandse gemeenten kunnen zorgen voor kwalitatief goed groen zonder dat pesticiden gebruikt worden.

Programma volgt later.

Kosten

  • €595 voor niet leden van de organisaties van de werkgroep de Levende tuin en lezers van de vakbladen Groen en Stedelijk Interieur die geen abonnement hebben.
  • €545 euro voor leden voor de leden van de organisaties van de werkgroep de Levende Tuin en abonnee’s van de vakbladen Groen en Stedelijk Interieur.

In deze kosten zit inbegrepen:

  • Busreis (Roosendaal – Knokke-Heist)
  • Hotel (1 nacht)
  • Vervoer tijdens de studiedagen (eventueel bus of fiets)
  • 2x lunch
  • 1x diner

Organiserende partijen

Dit is een initiatief van de werkgroep de Levende Tuin: AVVN samen natuurlijk tuinieren, IVN natuureducatie, KMTP/Groei&Bloei, KNNV, NL Greenlabel, Stichting Steenbreek, Sociaal Tuinieren, Velt en Vogelbescherming Nederland

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: wendy@steenbreek.nl

Algemene informatie

woensdag 12 oktober 2022 - 10:00 tot donderdag 13 oktober 2022 - 18:00