Stage WoesteLand Academie

‘Kom jij het verschil maken bij een organisatie die mens en natuur verbindt?’

Heb jij al kennis en ervaring maar wil je je ook verder ontwikkelen op het gebied van onderwijsontwikkeling, organiseren en marketing? Lijkt het je leuk om je kennis en kunde in te zetten om de trainingen van WoesteLand Academie te versterken? Wil jij meer mensen in aanraking brengen met de natuur? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat ga jij doen?

De WoesteLand Academie organiseert elk jaar een aantal trainingen op het gebied van duurzaamheid, natuur en jongeren. De Academie zoekt voor de periode van september 2018 tot en met juni 2019 voor 16 uur per week een enthousiaste stagiair(e) voor de functie van coördinator. Als coördinator werk je samen met een klein team. Daarvoor maak je de planning, organiseer je bijeenkomsten, houd je de financiën in de gaten en denk je mee over de promotie. Ook houd je je bezig met het organiseren en geven van trainingen en werk je aan de verdere inhoudelijke professionalisering van de trainingen. 
Daarnaast zal je soms hand- en spandiensten verlenen voor andere projecten van IVN. In overleg is het ook mogelijk on bij ons een (afstudeer)onderzoek te doen. 

Jouw profiel 

  • Je hebt een hart voor natuur en duurzaamheid;
  • Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau (voorbeeldstudies: onderwijskunde, educatie en communicatie);
  • Je ziet bij voorkeur in het laatste jaar van je bachelor of bent een masterstudent;
  • Je hebt enige kennis van educatie en communicatie(strategieën);
  • Je bent organisatorisch en communicatief sterk in zowel woord als geschrift;
  • Je bent sociaal, creatief en zelfstandig, maar ook een teamplayer;
  • Je hebt doorzettingsvermogen.

Wat krijg je er voor terug? 

Wij bieden een interessante stage waarbij je ruimte krijgt om te werken aan je doelen en je competenties. Dit doe je onder leiding van/in samenwerking met de coördinator van het WoesteLand. De standplaats is Amsterdam, maar met enige regelmaat zal je elders in het land aanwezig moeten zijn. Daarnaast ontvang je een vergoeding van 130,- voor je werkzaamheden (bruto, inclusief alle vergoedingen). In overleg is het ook mogelijk om bij ons een onderzoek te doen, waarvoor extra tijd en begeleiding beschikbaar is. Extra vergoeding staat hier niet tegenover. 

De organisatie

WoesteLand organiseert al jaren jongerennatuurvakanties. Bij een toenemende vraag over de kennis van jongeren en natuur is de WoesteLand Academie opgericht. De WoesteLand Academie organiseert sindsdien elk jaar een aantal trainingen op het gebied van duurzaamheid, natuur en jongeren. Elk jaar (van september tot juni) is een nieuwe ronde. Deze wordt georganiseerd door een klein team.

WoesteLand en WoesteLand Academie zijn een onderdeel van IVN. IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong tot oud de natuur dichtbij beleven. Dit doen we met 25.000 leden en een netwerk van groene professionals. Dat maakt IVN een unieke partner in duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Bij IVN werken zo'n 150 collega’s vanuit provinciale IVN vestigingen, Nationale Parken en het Landelijk Bureau in Amsterdam. 

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je CV en een motivatiebrief naar Marit de Koning (m.de.koning@ivn.nl)