Stage webredactie en social media (Amsterdam)

Aantal uur                         Minimaal 24 uur per week    
Duur dienstverband       4 tot 6 maanden
Locatie                               Amsterdam    
Startdatum                       In overleg, vanaf januari/februari 2021

Kun jij niet kiezen tussen natuur en social media?

Mooi, dat hoeft ook helemaal niet! Wij zijn namelijk op zoek naar iemand met een groen hart en digitale handjes. Jouw liefde voor natuur mag je ook nog eens delen met de hele (online) wereld, klinkt goed toch? Door middel van jouw originele en creatieve content, zorg je ervoor dat jong en oud van de bank afkomen en buiten op avontuur gaan. 

Waar ga je stage lopen?

IVN Natuureducatie is een dynamische non-profit organisatie die zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.

Onze 150 professionals, 27.000 leden en 161 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN Natuureducatie is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.  

Wat ga je doen?

Samen met het social media team ga je aan de slag met het creëren van content voor de website en social media kanalen van IVN Natuureducatie. Daarnaast zal je meewerken aan projecten zoals Tiny Forest of Schone Rivieren en grote publiekscampagnes zoals de IVN #2uurnatuur Challenge.  Je ontwikkelt je vaardigheden door het houden van interviews, het plaatsen van content op de website, het schrijven van artikelen en social media posts, het maken en bewerken van foto's/video's, het schrijven van nieuwsbrieven en door Instagram stories te maken waarmee jij het Instagram account  van IVN Natuureducatie naar een hoger niveau tilt. Je hoeft je dus niet te vervelen! Ook is er veel ruimte voor eigen invulling binnen je stage op basis van jouw interesses en leerdoelen.

Wie zoeken wij en wat ga je leren?

 •  Je volgt een HBO of WO studie in de richting van Communicatie, Journalistiek, Media of een andere gerelateerde studie.
 • Je bent een social media-held
 • Creatief schrijven en content creëren is jouw specialiteit
 • Je bent leergierig, proactief, flexibel en enthousiast
 • Ervaring met CMS-systemen en redactie is een pré
 • Ervaring met foto-en videobewerking is een pré
   

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je maakt het verschil door mensen dichter bij de natuur te brengen. Ook voor wie dat minder vanzelfsprekend is, zoals ouderen en kinderen.
 • Ruimte voor eigen inbreng. Als jij een goed idee hebt, horen we het graag!
 • Je werkt in een groot team en wordt begeleid door collega’s met specialismes op het gebied van communicatie en redactie.
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad! Goed bereikbaar met OV, vlakbij centraal station.
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand, vanaf 24 uur per week.
 • Een geweldige stage volgens onze huidige topstagiaire Emily!

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF o.v.v. 'Stage webredactie en social media’ naar m.ekkelboom@ivn.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Myra Ekkelboom, 0630916313.
 

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel? De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.