Stage Online Marketing en social media (Amsterdam)

Aantal uur                         Minimaal 24 uur per week    
Duur dienstverband       4 tot 6 maanden
Locatie                               Amsterdam    
Startdatum                       Vanaf februari 2022

Zorg jij ervoor dat jong en oud van de bank afkomt en buiten op avontuur gaat? Ben jij op zoek naar een uitdagende stage met veel eigen verantwoordelijkheid? Vind je het leuk om actief met Social Media bezig te zijn en daarmee IVN Natuureducatie meer op de kaart te zetten en onze community verder uit te bouwen? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!

Wat ga je doen?

Samen met het digital team ga je aan de slag met het creëren van content voor de website, social media en nieuwsbrieven. Bijvoorbeeld door artikelen te schrijven, inhakers voor social media te bedenken, interviews te houden en foto- en videomateriaal te editen. Je gaat meedraaien op projecten zoals Tiny Forest of Schone Rivieren en grote publiekscampagnes zoals de IVN #2uurnatuur Challenge. Er is veel ruimte voor eigen invulling. Zo krijg je de vrijheid om te werken aan de vaardigheden die jou het meest aanspreken. Om erachter te komen wat die skills precies zijn, neemt het team je mee in de vele aspecten van digital marketing - van social advertising, SEO en SEA tot het maken van Instagram Stories.
 

Waar ga je stage lopen?

IVN Natuureducatie is een dynamische non-profit organisatie die zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.

Onze 150 professionals, 27.000 leden en 161 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN Natuureducatie is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.  

Wie zoeken wij en wat ga je leren?

 • Je volgt een HBO of WO studie in de richting van Communicatie, Journalistiek, Media of een andere gerelateerde studie.
 • Je bent een social media-held
 • Creatief schrijven en content creëren is jouw specialiteit
 • Je bent leergierig, proactief, flexibel en enthousiast
 • Ervaring met CMS-systemen en redactie is een pré
 • Ervaring met foto- en videobewerking is een pré


Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je maakt het verschil door mensen dichter bij de natuur te brengen. Ook voor wie dat minder vanzelfsprekend is, zoals ouderen en kinderen.
 • Ruimte voor eigen inbreng. Als jij een goed idee hebt, horen we het graag!
 • Je werkt in een groot team en wordt begeleid door collega’s met specialismes op het gebied van communicatie en redactie.
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad! Goed bereikbaar met OV, vlakbij centraal station.
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand, vanaf 24 uur per week.
 • Een geweldige stage volgens onze huidige topstagiaire Emily!
   

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF o.v.v. 'Stage Online Marketing en social media' naar Monika Grooteman (m.grooteman@ivn.nl). Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Monika Grooteman, 06 199 45 391.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel? De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.