Stage Schone Maas / Schone Rivieren

Aantal uur                       : Minimaal 16 uur p/w
Duur dienstverband     : Minimaal 4 maanden
Locatie                             : Tilburg/Roermond    
Startdatum                     : Per direct/Januari/Februari        

Wat ga jij doen?

Schone Maas Limburg en Brabant (www.schonemaas.nl) is een samenwerkingsproject van veel organisaties die samen hun best doen om het plastic soep probleem te verminderen. Enerzijds wordt dit gedaan door in de maanden maart en april de oevers van de Maas (van Eijsden tot Waalwijk) op te ruimen met vrijwilligersgroepen. Anderzijds doen zij dit door via citizen science in kaart te brengen welk afval waar wordt aangetroffen. Stagiaires zijn welkom om ons te helpen bij de organisatie van deze samenwerking. Er zijn alleen al in Limburg meer dan 140 groepen vrijwilligers die verspreid over 16 gemeenten aan de slag gaan in maart en april. In Brabant zijn ook zo’n 500 vrijwilligers in groepen actief om de oevers zwerfvuilvrij te maken. 

Als stagiair(e) help je mee met de dagdagelijkse ondersteuning van de IVN projectleider(s) in Limburg en Brabant. Dat betekent contacten leggen en onderhouden met vrijwilligers en samenwerkingspartners (zoals gemeenten, waterschappen, Rijkswaterstaat, sportvisserij bonden etc.), verslaglegging in woord en beeld van veldactiviteiten, en het via een GIS-systeem in kaart brengen van de planning en uitvoering van de opruimacties. Mogelijk dat je ook een rol kunt vervullen bij het contact onderhouden met de burgerwetenschappers of dat je zelf mee onderzoek in het veld wilt doen.

Jouw profiel

 • Minimaal MBO 4 niveau/HBO in de richting van natuur, duurzaamheid of projectmanagment;
 • Zelfstandig, enige geografische kennis van Limburg en/of Brabant;
 • Interesse in natuur en duurzaamheid; 
 • Ervaring met het werken in een GIS-programma;
 • Basiskennis excel;
 • Goede mondelinge communicatie vaardigheden;
 • Het liefst in bezit van een rijbewijs.

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een jong, enthousiast en informeel team;
 • De stagevergoeding bedraagt € 300,- per maand (op basis van 36 uur per week);
 • Werkervaring binnen een unieke organisatie; 
 • Voldoende ruimte om een onderzoek vanuit je opleiding uit te voeren;
 • Ruimte voor eigen interesses en ideeën. 

De organisatie

IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je cv en motivatiebrief zo snel mogelijk per mail naar vacatures@ivn.nl o.v.v. ‘Stage Schone Maas/Schone Rivieren.’
Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Sylvia Spierts-Brouwer via s.spierts-brouwer@ivn.nl.