Stage Projecten & Communicatie (Utrecht)

Aantal uur:   32 tot 36 uur per week   
Duur:              5 maanden
Locatie:          Utrecht
Startdatum:  Februari 2020

  
Wil jij ervaring opdoen met het organiseren van projecten én heb jij affiniteit met de natuur?

Wat ga jij doen?

IVN Utrecht is voor verschillende projecten op zoek naar een stagiair(e) die met haar/zijn expertise ons team komt ondersteunen. Binnen deze meewerkstage ga jij ervaring opdoen met diverse projecten en werkzaamheden op de verschillende thema’s van IVN. De werkzaamheden zijn afwisselend en uitdagend, je gaat onder andere werken op de volgende projecten:

 • De Nationale Buitenlesdag. Op 7 april 2020 is de vijfde Nationale Buitenlesdag, een dag waarop IVN Natuureducatie en Jantje Beton samen met leerkrachten in heel Nederland laten zien hoe leuk én leerzaam buiten les is.
 • Tiny Forest. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan, waar kinderen en buurtbewoners de Nederlandse natuur ontdekken. Samen maken wij Nederland een stukje wilder! Het plantseizoen is tijdens jouw stage al wel bijna voorbij, maar er zijn nog genoeg andere toffe werkzaamheden rondom Tiny Forest.
 • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. IVN Utrecht verzorgt de educatie en communicatie van het grootste natuurgebied in onze provincie. We informeren niet alleen de bezoekers van het Park over de activiteiten die er zijn, maar ontwikkelen ook educatieve producten om hen de Utrechtse Heuvelrug nog meer te laten beleven.
 • Jongeren Adviesbureau. Het IVN Jongeren Adviesbureau (JAB) betrekt jongeren tussen de 12 en 25 jaar, vanuit hun opleiding, bij maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid. Dit zijn echte, actuele vragen van bedrijven of overheden. In 2020 loopt er een JAB en jij mag meehelpen!

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Organiseren van bijeenkomsten, evenementen en een cursus;
 • Verzorgen van communicatie met een educatieve inslag voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug;
 • Ontwikkelen van educatieve producten voor verschillende doelgroepen;
 • Bijhouden van websites en sociale media met nieuwsberichten en activiteiten.

Jouw profiel 

 • Je volgt een hbo/wo studie in de richting van natuur, projectmanagement of communicatie; 
 • Je bent creatief, sociaal en communicatief sterk in zowel woord als geschrift;
 • Je bent leergierig, proactief, initiatiefrijk, enthousiast en zelfstandig, maar ook een teamplayer;
 • Je hebt affiniteit met het werkveld van IVN.

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een klein, enthousiast en informeel team;
 • De stagevergoeding bedraagt € 300,- bruto per maand;
 • Werkervaring binnen een unieke organisatie; 
 • Ruimte voor eigen interesses en ideeën. 

De organisatie

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur je cv en motivatie o.v.v. 'Stage Projecten & Communicatie’ naar Vivian van Deel. Voor nadere informatie over deze vacature kun je ook contact opnemen met Vivian.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.
De door jou aan IVN  verstrekte gegevens worden door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de plek gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.