Stage Online Communicatie Nationale Parken

Stagiair Online Communicatie Nationale Parken in Amsterdam
 

Aantal uur:                       32 tot 36 uur
Duur dienstverband:     minimaal 4 maanden 
Locatie:                            Amsterdam         
Startdatum:                    In overleg        

Wil jij Werken bij een uitdagende non-profit organisatie?


Wat ga jij doen?

Jij zet jouw expertise in om Nationaal Park Duinen van Texel en Nationaal Park Zuid-Kennemerland online (beter) op de kaart zetten en geliefd te maken bij bezoekers en omwonenden. Je verzamelt bijvoorbeeld leuke natuurweetjes of interviewt boswachters voor de verschillende social media-accounts en de websites. Je ontwikkelt een bezoekersonderzoek en voert deze zelf uit. Of je schrijft een plan om traffic naar de website of het social media-bereik te verbeteren. Net wat jouw interesses en leerdoelen zijn. Ondertussen leer je alle andere facetten van communicatie: van het schrijven van een sociale mediastrategie tot events organiseren en het maken van persberichten. 

Jouw profiel 

 • Je volgt een hbo/wo studie (marketing-)communicatie/online media/toerisme (of vergelijkbaar) en zit minimaal in je derde jaar
 • Je smult van alle mogelijkheden van nieuwe media en barst van ideeën hoe je deze kan gebruiken.
 • Je schrijft vlot en weet hoe je lezers online kan raken.
 • Je bent een aanpakker en kan goed zelfstandig werken.
 • Liefst ben je handig met foto’s, film/vloggen of Photoshop/Indesign.
 • Nieuwsgierigheid naar alles wat groeit en bloeit is een pluspunt.

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Werkervaring binnen een unieke organisatie; 
 • Je maakt samen of alleen uitstapjes naar een paar van de mooiste plekken in Nederland, de nationale Parken Duinen van Texel en Zuid-Kennemerland.
 • Binnen deze stage is veel ruimte voor eigen interesses en leerdoelen. 
 • Je werkzaamheden zijn zowel op strategisch -als praktisch gebied. 

De organisatie

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Wij zijn er van overtuigd dat we door mensen zelf in aanraking te brengen met natuur, zij zich pas écht bewust worden van de waarde ervan. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven. In de Nationale Parken zorgt IVN voor communicatie- & educatie-activiteiten, samen met de boswachters en andere partners in het gebied. Lees meer op www.ivn.nl, www.npduinenvantexel.nl en www.np-zuidkennemerland.nl

Interesse?

Herken jij jezelf helemaal in bovenstaand profiel en kom jij ons team versterken? Stuur dan z.s.m jouw motivatie en CV naar vacatures@ivn.nl o.v.v. ‘Stage online communicatie Nationale Parken’. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem contact op met Sigrid van der Ploeg via s.vanderploeg@ivn.nl of 06-46413857.