Stage Online Communicatie

Aantal uur:                    minimaal 24 uur    
Duur dienstverband:  4 tot 6 maanden
Locatie:                          Amsterdam    
Startdatum:                  Januari/Februari     

Kun jij niet kiezen tussen natuur en online media?
Mooi, dat hoeft ook helemaal niet! Wij zijn namelijk opzoek naar iemand met een groen hart en digitale handjes. Dit enthousiasme mag je ook nog eens delen met de hele (online) wereld, klinkt goed toch? Door middel van jouw originele en creatieve (web)teksten, social media strategieën en nieuwsbrieven zorg je ervoor dat jong en oud van de bank afkomen en buiten op avontuur gaan. Of dat nou in een moestuin, bos, sloot, Tiny Forest, schooltuin of modderpoel is, er valt genoeg te ontdekken.

Waar ga je stage lopen?

IVN is een dynamische non-profit organisatie, die iedereen laat beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Bij IVN word je overal actief bij betrokken en is er de ruimte om je eigen ideeën tot bloei te laten komen.

Wat ga je doen?

Samen met het team Communicatie & Fondsenwerving werk je aan projecten zoals Grijs, Groen & Gelukkig en grote publiekscampagnes zoals ModderDag en de Slootjesdagen. Als stagiair(e) werk je aan verschillende onderdelen binnen (online) communicatie. Werkzaamheden die je uitvoert zijn het creëren van multimediale content, (eind)redactie van artikelen en nieuwsbrieven, SEO, ledenwerving en projectondersteuning bij campagnes.

Je doet uiteenlopende dingen, waardoor je verschillende werkervaringen opdoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van activerende facebookberichten, het interviewen van professionals, het ondersteunen van vrijwilligers, een social media strategie bedenken voor de Slootjesdagen, taalfouten uit teksten vissen, het ontwikkelen van lesmateriaal voor ModderDag, artikelen schrijven over bijzondere natuurweetjes, het IVN Instagram account laten ontploffen, nieuwsbrieven in elkaar zetten en brainstormen over nieuwe campagnes. Je hoeft je dus niet te vervelen!

Wie zoeken wij?

 •  Je volgt een hbo/wo studie in de richting van Communicatie/Marketing of vergelijkbaar.
 • Je bent leergierig, proactief, flexibel en enthousiast
 • Je werkt secuur en zelfstandig
 • Je hebt affiniteit met de doelen en campagnes van IVN
 • Je bent een creatief schrijver
 • Ervaring met CMS-systemen, social media en redactie is een pré

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je maakt het verschil door mensen dichter bij de natuur te brengen. Ook voor wie dat minder vanzelfsprekend is, zoals ouderen en kinderen.
 • Ruimte voor eigen inbreng.  Afhankelijk van je studie en interesses kun je je stage toespitsen op diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld creatie & redactie, e-mailmarketing, website & webwinkel, projectmanagement en/of ledenwerving.
 • Je werkt in een groot team en wordt begeleid door collega’s met specialismes op het gebied van communicatie, marketing en fondsenwerving.
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad!
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand, op basis van 36 uur per week.
 • De mogelijkheid om een onderzoek vanuit je opleiding uit te voeren (maximaal 50% van de uren).

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je cv en motivatiebriefzo snel mogelijk per mail naar vacatures@ivn.nl o.v.v. ‘Stage Online Communicatie’. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rogier Jacobse via r.jacobse@ivn.nl.