Stage fotografie & beeldredactie

Aantal uur                   In overleg, 2 tot 4 dagen per week    
Duur                              Minimaal 4 maanden
Locatie                          Amsterdam
Startdatum                  Vanaf januari/februari 2022

Zorg jij er met jouw foto’s voor dat jong en oud weer verliefd worden op de natuur? Houd je zelf ook van avontuur en buitenlucht? Dan zoeken wij jou! Het communicatieteam van IVN Natuureducatie zoekt per januari een creatieve, zelfstandige fotografiestudent die onze activiteiten en projecten mooi in beeld brengt. Hiermee verrijk je onze beeldbank en bouw je tegelijkertijd een sterk portfolio op. Bovendien draag je een belangrijk steentje bij aan onze missie: mensen weer in contact brengen met de natuur. Want hoe meer je van de natuur gaat houden, hoe beter je ervoor gaat zorgen!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Over goed beeldmateriaal beschikken is dus cruciaal voor al onze communicatiemiddelen. Jij snapt dit als geen ander en staat te trappelen om hiermee aan de slag te gaan.

Wat ga je doen?

In overleg met projectleiders en communicatiecollega’s ga je op pad om IVN-activiteiten te fotograferen. Van ouderen die samen (moes)tuinieren en schoolkinderen op Buitenlesdag tot vrijwilligers bij Schone Rivieren opruimacties, plantdagen voor Tiny Forest en jongeren tijdens een Groen Traineeship. Daarnaast ga je foto’s maken voor de verrijking van onze IVN beeldbank: beeld dat aansluit bij de overkoepelende thema’s en campagnes waar wij ons op richten, variërend van onze verschillende doelgroepen tot specifieke locaties.

Onze beeldstijl kenmerkt zich door vrolijke en kleurrijke beelden die mensen inspireren om zelf op pad te gaan en de natuur te ontdekken. We laten mensen zien in verbinding mét de natuur; ze zijn actief aan het leren en beleven. Natuurfoto's zonder mensen, portretten en geposeerde foto’s zullen dan ook weinig tot niet voorkomen in de opdrachten.

Naast fotograferen zul je regelmatig betrokken worden bij beeldredactieklussen. Denk aan het verzamelen van mooie foto’s voor campagnes en projecten, het op orde houden van onze eigen IVN beeldbank, het adviseren van collega’s over sterke beelden en het verzamelen van beeldmateriaal voor onze website en andere communicatiekanalen.

Er is veel ruimte voor eigen invulling. Zo krijg je de vrijheid om zelf met ideeën te komen voor fotoreportages en beeldmateriaal. Mocht je je verder willen ontwikkelen in de richting van video of multimedia, dan zijn daarvoor ook mogelijkheden. Samen kunnen we invulling geven aan je stage en met behulp van evaluatiemomenten kijken we hoe jij het meeste uit je stage kunt halen. Je wordt begeleid door een ervaren beeldredacteur. 

Wie zoeken wij? 

Waarschijnlijk heb je nog geen enorm portfolio. Dat verwachten we ook niet, daar ga je bij ons aan bouwen. Wij vinden het belangrijk dat je:

 • Een opleiding volgt in de richting van Fotografie of Videografie.
 • Creatief meedenkt met het team over fotogenieke activiteiten en momenten.
 • Zin hebt om veel in de buitenlucht te zijn.
 • Een positieve en flexibele werkhouding hebt.
 • Na een briefing zelfstandig aan de slag kunt met een opdracht
 • Niet bang bent om te vragen wat je nog niet weet.
 • Communicatief sterk bent, zowel richting je collega’s als richting vrijwilligers en deelnemers aan activiteiten.
 • Oog voor detail hebt
 • Over een eigen fotocamera beschikt waarvan je alle technische in's & out's kent
 • Ervaring met foto- en videobewerking is een pré

Wat krijg jij ervoor terug?

 • We bieden je binnen deze stage veel ruimte om met je eigen ideeën IVN te versterken. Je wordt actief betrokken en krijgt begeleiding op maat.
 • Je maakt het verschil door mensen dichter bij de natuur te brengen. Ook voor wie dat minder vanzelfsprekend is, zoals ouderen en kinderen.
 • Je bouwt een indrukwekkend portfolio op
 • Je werkt in een groot en enthousiast team en wordt begeleid door collega’s met specialismes op het gebied van communicatie en (beeld)redactie.
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad! Goed bereikbaar met OV, vlakbij centraal station.
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand, vanaf 24 uur per week.
   

Waar ga je stage lopen?

IVN is een dynamische non-profit organisatie die zich inzet voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 27.000 leden en 161 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij ligt de focus op vier kernthema’s: Kind & Natuur, Natuur in de buurt, Natuur & Recreatie en Natuur & Gezondheid. IVN Natuureducatie is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleren. 

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF o.v.v. 'Stage fotografie & beeldredactie' naar e.bullens@ivn.nl. Graag ontvangen we ook een digitaal portfolio of een link naar je foto's. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ester Bullens, 06-82997408.

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel? De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan of stageplek gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.