Stage Educatieve Programma’s Ontwikkelen (Amsterdam)

Aantal uur      24 tot 36
Duur stage     Minimaal 3 maanden 
Locatie            Amsterdam         
Startdatum     beschikbaar vanaf september 2020   

Wil jij helpen mee ontwikkelen met een nieuw educatief aanbod over natuur en duurzaamheid voor jongvolwassenen? 

IVN Landelijk is op zoek naar een stagiair die met zijn/haar expertise kan meehelpen met de ontwikkeling van Nature Bits: een nog te onwikkelen aanbod van natuureducatie voor jongvolwassenen. Onze droom is om over een aantal jaar een breed aanbod te hebben voor mensen die aan het begin van hun werkende leven staan en staan te popelen om te bouwen aan een duurzame- en natuurinclusieve wereld. IVN gaat deelnemers op weg helpen door ieders talent te laten ontkiemen en hen te gidsen in de jungle van het groene werkveld. Als eerste pilot ontikkelen we een programma voor een nog te kiezen Nationaal Park in Nederland. Hierbij laten we ons inspireren door- en werken we nauw samen met WoesteLand (de jongerenafdeling van IVN) en het Groen Traineeship. De werkzaamheden zijn dus erg afwisselend en uitdagend. Tijdens je stage werk je veel samen met andere jongeren en verschillende professionals. 

Jouw Profiel 

 • Je volgt een hbo/wo studie. We zien mogelijkheden voor allerlei studierichtingen;
 • Je bent creatief, sociaal en communicatief vaardig;
 • Je bent leergierig, proactief, enthousiast en zelfstandig, maar ook een teamplayer;
 • Je wilt je graag inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland;
 • Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat andere jongeren zich kunnen ontplooien. 

Wat krijg jij ervoor terug? 

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Werkervaring en een netwerk binnen verschillende grote groene organisaties in Nederland;  
 • Binnen deze stage is veel ruimte voor eigen interesses en leerdoelen. Je werkzaamheden zijn zowel op strategisch -als praktisch gebied; 
 • Gratis toegang tot de Hortus Botanicus in Amsterdam;
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam, met uitzicht op de mooiste botanische tuin van de stad! Goed bereikbaar met OV, vlakbij centraal station. Het kantoor is ingericht op de anderhalvemeter samenleving. In verband met corona kan het zijn dat een gedeelte van de samenwerking online plaatsvindt;
 • Een stagevergoeding.

De organisatie(s)

Je standplaats is bij IVN Natuureducatie. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes om mensen en natuur dichter bij elkaar te brengen. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Mail je cv en motivatie in PDF of max 3 min.video o.v.v. ‘Stage Nature Bits’’ naar j.buis@ivn.nl. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Joris Buis (j.buis@ivn.nl of 06- 50271737)

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.

De door jou aan IVN  verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de stage gekregen en ga je aan de slag bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je stagedossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.