Stage Cursussen en E-learning ontwikkelen (Amsterdam)

Aantal uur      Minimaal 24 uur
Duur stage     3 tot 9 maanden
Locatie            Amsterdam. Deels thuiswerken is mogelijk.
Startdatum   September 2022

Help jij met het (door)ontwikkelen van educatieprojecten? 

IVN heeft meerdere grote educatieprojecten. Zo ontwikkelen we bij het Cursushuis cursusmateriaal dat door IVN-afdelingen door heel Nederland gebruikt kan worden om cursussen te geven aan het Nederlandse publiek. Bijvoorbeeld een vogelcursus, een klimaatcursus en de Natuurgidsenopleiding. In 2020 is aan ons educatieve aanbod ook een e-learning platform toegevoegd. Als stagiair kun je op meerdere niveaus meekijken en meewerken met educatie binnen IVN. 

Wat ga je concreet doen? (onder andere)

 • Een of meerdere e-learning modules maken waarbij je bestaand lesmateriaal omvormt naar e-learning voor de IVN Natuuracademie Online www.ivn.nl/natuuracademie/online;
 • Meehelpen aan het opzetten en uitwerken van cursusmateriaal waarmee IVN-afdelingen aan de slag kunnen;
 • En er zijn gegarandeerd nog meer concrete taken en projecten die we op dit moment nog niet kunnen voorzien, maar waarbij je hulp zeker gewenst is. 

Wie zoeken we?

 • Een onderwijskundige of opleidingskundige met een interesse voor educatie aan volwassenen, e-learning, onderwijsontwikkeling en eventueel ook onderwijsadvies;
 • Iemand die al wat verder gevorderd is in de bachelor of een masterstudent;
 • Er is begeleiding aanwezig, maar het is van belang dat je goed zelfstandig kunt werken. 

Wat bieden we? 

 • De kans om mee te werken binnen een professioneel team aan het ontwikkelen van educatie waarmee je anderen laat zien hoe interessant, leuk en bijzonder de natuur is; 
 • Ruimte om jouw vaardigheden te ontwikkelen;
 • In overleg kun je hier ook een eventueel afstudeeronderzoek doen;
 • Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam;
 • (evt) Referentiebrief;
 • Gratis toegang tot de Hortus Botanicus, Amsterdam;
 • Een stagevergoeding van € 300,- per maand, afhankelijk van je inzetbaarheid.

De organisatie

IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je CV en motivatiebrief per mail naar m.de.koning@ivn.nl o.v.v. ‘Stage cursussen en e-learning ontwikkelen’. Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marit de Koning.

*Privacy
Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. Hoe lang bewaren wij je gegevens voor dit doel? De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Ga je stagelopen bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.