Stage Communicatie (Tilburg en Roermond)

Aantal uur                      Minimaal 32 uur
Duur dienstverband    Minimaal 4 maanden (geen afstudeerstage)
Locatie                            Tilburg en Roermond       
Startdatum                    In overleg      

Ben je organisatorisch sterk, heb je een vlotte pen en een groen hart? Dan zijn wij op zoek naar jou!

IVN Brabant & Limburg zoekt een gemotiveerde, ondernemende stagiair(e) communicatie, die met zijn/haar expertise meer kinderen, jongeren en volwassenen de natuur laat ontdekken. Iemand die helpt om Beleefweek Limburg te organiseren en promoten, betrokken is bij de communicatie rondom vergroening van schoolpleinen en algemene communicatiewerkzaamheden oppakt. Iemand die graag schrijft, maar ook een activiteit organiseert. In de stage is voldoende ruimte voor eigen interesses en leerdoelen. Je leert omgaan met alle facetten van communicatie: van het schrijven van een socialmediastrategie tot evenementcommunicatie en van het maken van persberichten en online content tot het opzetten van je eigen onderzoek. Je werkt samen met de communicatieadviseur aan projecten in heel Brabant en Limburg dus bereidheid om te reizen is een pré.

Jouw profiel 

 • Je zit in je 3e jaar hbo/wo studie in de richting van communicatie, eventmanagement, vrijetijdsmanagement of vergelijkbare;  
 • Je bent flexibel, proactief, creatief, zelfstandig en enthousiast;
 • Je hebt affiniteit met het werkveld van IVN;
 • Je bent thuis in het gebruik van social media en vindt makkelijk je weg aan de ‘achterkant’ van een website; 
 • Je bent een goede schrijver.
   

Wat krijg jij ervoor terug?

 • Je werkt in een enthousiast en informeel team;
 • Een stagevergoeding of vrijwilligersvergoeding;
 • Werkervaring binnen een unieke organisatie; 
 • Voldoende ruimte om een onderzoek vanuit je opleiding uit te voeren;
 • Ruimte voor eigen interesses en ideeën. 
   

De organisatie

IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je cv en motivatiebrief per mail naar m.wingens@ivn.nl o.v.v. ‘Stage Communicatie.’ Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marieke Wingens, communicatieadviseur IVN Brabant & Limburg via m.wingens@ivn.nl
 

*Privacy

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie.
De door jou aan IVN  verstrekte gegevens worden door IVN bewaard gedurende een periode van 4 weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de plek gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.