Scholenprogramma's NP De Loonse en Drunense Duinen
Kind & Natuur
Op
maandag21sep202012:00

Opleiding tot schoolgids van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

IVN ziet de natuur als beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen bieden wij diverse natuurbelevingsprogramma’s voor het basisonderwijs.

Vrijwillige schoolgidsen gezocht

Vind jij het leuk om jouw liefde en enthousiasme voor de natuur met kinderen te delen? Heb jij op schooldagen zin en tijd om aan de slag te gaan met een van onze natuurbelevingsprogramma’s? Dan is schoolgids worden in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen iets voor jou!

Opleiding tot schoolgids

Op maandag 21 september verzorgt IVN Brabant een schoolgidsencursus voor nieuwe vrijwilligers. Tijdens deze cursus maak je kennis met de scholenprogramma's, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan ervaren gidsen. Na deze opleidingsdag vindt nog een digitale bijeenkomst plaats en loop je dit najaar een aantal keer mee met de verschillende scholenprogramma's tot je klaar bent om zelfstandig aan de slag te gaan.

Over onze scholenprogramma’s

We hebben voor iedere leeftijdsgroep in het basisonderwijs een ander programma. Het programma duurt altijd een dagdeel: ochtend of middag. Op www.ivn.nl/scholenprogramma-ldd staat een korte beschrijving van de programma’s. Alle programma’s richten zich specifiek op de verwondering van de natuur in de Loonse en Drunense Duinen. De dieren, planten en alle verschijnselen die samenhangen met dit bijzonder gebied komen aan de orde.

Waarom is schoolgids worden zo leuk en interessant?

Het is bijzonder om kinderen in deze levensfase zich te laten verwonderen over de natuur. Je raakt kinderen echt. Ze genieten van het zand, het weer, de planten en de dieren. Daarnaast zie je het gedrag van kinderen positief veranderen; ze kijken bewuster en krijgen meer respect voor natuur. Als schoolgids hoef je geen wandelende natuurencyclopedie te zijn, geboeid zijn door de natuur en dit op een enthousiaste manier over kunnen brengen is minstens zo belangrijk. Je hebt leuke contacten met andere schoolgidsen en maakt deel uit van een netwerk van gelijkgestemde mensen waarbij je leert van elkaar en van de kinderen. Daarnaast ben je natuurlijk lekker buiten bezig.

Schoolgids zijn is vrijwilligerswerk. Wel is er een vergoeding van € 10,- voor ieder dagdeel dat je begeleidt.

Interesse?

Meld je dan aan via dit formulier.

Algemene informatie

maandag 21 september 2020 - 12:00 tot 17:00