Noord-Holland
Duurzaamheid
Op
dinsdag11sep201817:30

Regiotour Duurzame Aarde

Inspiratie en discussie over natuur en duurzaamheid bij IVN

De landelijke inspiratiemiddag Duurzaamheid & Biodiversiteit, waar in het hele land veel belangstelling voor was, krijgt een vervolg!

Dit voorjaar trekken we naar IVN regio's voor vervolgmiddagen in Tilburg (19 april), Zwolle (24 mei), Alphen aan den Rijn (19 juni) en Amsterdam (11 september). Jan Juffermans geeft een inspirerende lezing over de ecologische voetafdruk en laat op een boeiende manier zien hoe natuur, biodiversiteit en duurzaamheid met elkaar samenhangen. Ook ontdekken we wat de (on)mogelijkheden zijn om als individu -met een IVN petje op- in actie te komen voor een duurzame Aarde. In een workshop kun je daarna verdieping zoeken en handvatten krijgen voor praktische acties om te zorgen voor meer duurzaamheid binnen IVN.  

Per locatie is er plek voor 50 deelnemers. Deze middag is gratis voor IVN-leden, dus geef je snel op via dit formulier. Nog geen lid, maar wil je wel deelnemen? Al voor €24,- per jaar ben je lid van IVN. Je inschrijven kan hier.  

 

Omschrijving workshops

Duurzaamheid inbrengen in IVN publieksactiviteiten en cursussen (door Sacha Tijmstra) - Het kan een flinke uitdaging zijn om het belang van duurzaamheid over te brengen zonder meteen met een belerend vingertje te wijzen. In deze workshop ga je aan de slag met op een positieve manier duurzaamheid verweven in (bestaande) publieksactiviteiten en cursussen van jouw IVN afdeling.  

Hoe zet je jouw duurzame idee om in actie? (door Ilja Beudel) - In deze workshop ga je aan de slag met het ontwikkelen van strategieën en structuren om jouw duurzame idee om te zetten in een actie waarmee je meerdere mensen meeneemt/betrekt (bijv. binnen je afdeling). Wat wil je precies bereiken? Wie heb je daarvoor nodig? Hoe vind en bind je mensen die zich bij jouw idee willen aansluiten? En hoe stimuleer je actie? Je maakt een stappenplan waarmee je aan de slag kan.  

Omlaag met mijn ecologische voetafdruk! (Kaat Willemse) - Je voetafdruk in de praktijk. Hoe kan ik in m'n dagelijks leven m'n voetafdruk verkleinen? Wat kan ik allemaal doen? Hoe pak ik dat aan? Tijdens de workshop brainstormen we en maken we een concreet stappenplan dat makkelijk uitvoerbaar is.

Algemene informatie

dinsdag 11 september 2018 - 17:30 tot 21:00
Locatie: 
IVN landelijk bureau
Plantage Middenlaan 2c
1018DD Amsterdam
Nederland
Extra Informatie: 

Kosten: gratis voor IVN-leden
Het is inclusief soep

Contactpersoon: 
Google Maps image