Regiodirecteur Zuid

‘IVN zoekt een ondernemende netwerker die als extern boegbeeld in de regio Zuid wil opereren. Daarnaast ben jij de coachende leidinggevende die samen met het team de positie van IVN vergroot en versterkt’


Voor het kantoor in Roermond/Limburg en Tilburg/Brabant zoeken wij een 
Regiodirecteur 
voor 32-36 uur per week

IVN zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

De regiodirecteur is het boegbeeld van deze beweging en hét gezicht van IVN in Brabant en Limburg. Jij zorgt samen met het team ervoor dat IVN (binnen de regio) de natuur in de harten van Limburgers en Brabanders brengt en ontwikkelt daartoe nieuwe projecten, programma’s en beleid. Als regiodirecteur maak je tevens deel uit van het landelijk Management Team van IVN. 

Als regiodirecteur ben je extern gericht: 

 • Positioneert IVN op bestuurlijk en ambtelijk niveau bij de provinciale overheid, ondersteund door de projectleider provinciaal programma. Geeft leiding aan het accountmanagement bij de provincies en bij andere overheden en partners door samenwerkingsmogelijkheden te ontwikkelen.
 • Geeft leiding aan de acquisitie binnen de regio. Is verantwoordelijk voor het bepalen van de acquisitietargets en de uitvoering van de strategie. Speelt een actieve rol in het acquireren van grotere opdrachten. Coacht projectleiders op het gebied van acquisitie. 
 • Ontwikkelt en monitort beleid voor de regio, waaronder het invullen en door ontwikkelen van onze landelijke thema’s.

Als regiodirecteur stimuleer je prestaties van de teamleden en bewaakt een gezonde bedrijfsvoering:

 • Geeft leiding aan een team van ca. 16 medewerkers (11,6 FTE), verspreid over de twee vestigingen (Tilburg en Roermond).
 • Coacht medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling o.a. richting meer zelfsturing en stuurt op resultaat. 
 • Stelt begroting op voor de regio en is verantwoordelijk voor bedrijfsvoering in eigen regio. Is verantwoordelijk voor de planning, monitoring en evaluatie van het geheel van projecten en ureninzet binnen de regio. 
 • Onderhoudt contact met stafafdelingen op het terrein van P&O en financiën. 
 • Je onderhoudt een goede relaties met de IVN-vrijwilligers(afdelingen) in de regio.  

Jij zorgt voor de aansturing van de medewerkers met een goed oog voor de bedrijfsvoering. Je zorgt dat de vooraf vastgestelde kwantitatieve en kwalitatieve resultaten binnen de regio worden behaald.

Als regiodirecteur ben je lid van het landelijk Management Team:

 • Vertegenwoordigt het team Zuid in het MT en vertaalt MT besluiten naar de regio.
 • Je bent betrokken bij de IVN-brede beleidsvorming en levert daaraan een actieve bijdrage. 
 • Is verantwoordelijk voor één of meer landelijke portefeuilles binnen MT en zorgt binnen deze portefeuille voor strategische sturing en innovatie. 

Het profiel
Als regiodirecteur heb je:

 • Aantoonbare ervaring met bestuurlijke (provinciale) netwerken, bij voorkeur in de provincie Limburg en/of Noord-Brabant;
 • Ervaring met het aansturen, beoordelen, enthousiasmeren en motiveren van professionals;
 • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen met een mix van publieke- en private financiering;
 • Affiniteit met het werk dat IVN doet: de verbinding tussen mens en natuur, de thema’s natuur & recreatie, natuur & gezondheid, natuur in de buurt en kind & natuur en het begeleiden en ondersteunen van vrijwilligers; 
 • WO werk- en denkniveau met minimaal 8-10 jaar relevante werkervaring.

Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s en vrijwilligers bouwt aan de toekomst van IVN.  Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren je om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. Je gaat leidinggeven aan een hecht en trots team in Limburg en Brabant. 

Samengevat 

Wij bieden een uitdagende functie in een organisatie die volop in beweging is. Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening, waaronder:

 • Een salaris ingeschaald in schaal 12, het salaris bedraagt minimaal € 3.382,- maximaal € 5.334, -bruto (bij 36 uur). 
 • Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van één jaar, met uitzicht op langer.
 • Vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • Een groeibudget om in te zetten voor jouw ontwikkeling.
   

Kom jij hét verschil maken bij een organisatie die mens en natuur verbindt?

Stuur dan een cv en motivatiebrief naar vacatures@ivn.nl ter attentie van Jelle de Jong, Algemeen directeur. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk zondag 26 november 2017. Der eerste gespreksronde is op dinsdag 5 of woensdag 6 december in Amsterdam. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.