Regiodirecteur Noord

IVN zoekt een ondernemende netwerker die als extern boegbeeld samen met het team de positie van IVN in regio noord versterkt. Een coachende leidinggevende die zelforganisatie implementeert en borgt. 

Voor de regio Noord (Groningen, Friesland en Drenthe)
Regiodirecteur 
Voor 36 uur per week 

De uitdaging

Je bent als regiodirecteur het boegbeeld van IVN in Groningen, Friesland en Drenthe. Jij zorgt samen met het team ervoor dat IVN (binnen de regio) de natuur in de harten van jong en oud brengt. Een natuur inclusieve samenleving is hierbij de ambitie, waarin iedereen in alle levensfases thuis, op school en op het werk dagelijks in contact komt met natuur. 
Daartoe signaleer je kansen voor acquisitie en samenwerking en stuur je het team aan bij de ontwikkeling van nieuwe projecten, programma’s en beleid. Je geeft leiding aan het implementeren en borgen van de ingezette ontwikkeling van zelforganiserende teams. Als regiodirecteur maak je tevens deel uit van het landelijk Management Team van IVN en ben je eindverantwoordelijk voor Groepsaccommodatie en Veldstudiecentrum De Veldhoeve. Ben je benieuwd wat IVN al doet in de drie provincies en met wie we samen werken? Kijk dan op de site

De functie

Als regiodirecteur ben je extern gericht: 

 • Je positioneert IVN op bestuurlijk en ambtelijk niveau bij de provinciale overheid, samen met de provinciaal accounthouders. Je geeft leiding aan het accountmanagement bij de provincies en bij andere overheden en partners door samenwerkingsmogelijkheden te ontwikkelen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de acquisitiedoelen en de uitvoering van de strategie. Je speelt een actieve rol in het acquireren van grotere opdrachten. Je coacht projectleiders op het gebied van acquisitie. 
 • Je geeft leiding aan de acquisitie en ontwikkeling van De Veldhoeve.
 • Je ontwikkelt en monitort beleid voor de regio, waaronder de invulling en doorontwikkeling van onze landelijke thema’s.

Als regiodirecteur stimuleer je prestaties van de teamleden en bewaakt een gezonde bedrijfsvoering:

 • Je geeft leiding aan een team van ca. 24 medewerkers (20,18 FTE), verspreid over de vier vestigingen (Leeuwarden, Groningen, Assen en Orvelte). Jij zorgt voor de aansturing van de medewerkers met een goed oog voor de bedrijfsvoering. Je stuurt op proces en resultaat.
 • Je bent verantwoordelijk voor het implementeren en borgen van de ingezette professionalisering in werkprocessen van zelforganiserende teams. Je coacht en faciliteert medewerkers in teamverband en in persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je stelt de begroting op voor de regio en bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in eigen regio. Je bent verantwoordelijk voor de planning, monitoring en evaluatie van het geheel van projecten en ureninzet binnen de regio. 
 • Je onderhoudt contact met stafafdelingen op het terrein van P&O en financiën. 
 • Je onderhoudt goede relaties met de IVN-vrijwilligers(afdelingen) in de regio. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van De Veldhoeve. 
 • Je zorgt dat de vooraf vastgestelde kwantitatieve en kwalitatieve resultaten binnen de regio worden behaald.

Als regiodirecteur ben je lid van het landelijk Management Team:

 • Je vertegenwoordigt het team Noord in het MT en vertaalt MT besluiten naar de regio.
 • Je bent betrokken bij de IVN-brede beleidsvorming en levert daaraan een actieve bijdrage. 
 • Je bent verantwoordelijk voor één of meer landelijke portefeuilles binnen MT en zorgt binnen deze portefeuille(s) voor strategische sturing en innovatie. 

Jouw profiel 

 • Aantoonbare ervaring met bestuurlijke (provinciale) netwerken, bij voorkeur in de provincie Groningen, Friesland en/of Drenthe;
 • Ervaring met het aansturen, beoordelen, coachen, enthousiasmeren en motiveren van professionals;
 • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen met een mix van publieke- en private financiering;
 • Affiniteit met het werk dat IVN doet: de verbinding tussen mens en natuur, de thema’s natuur & recreatie, natuur & gezondheid, natuur in de buurt en kind & natuur en het begeleiden en ondersteunen van vrijwilligers; 
 • Een relevant regionaal netwerk op een of meer thema(’s) van IVN;
 • Een ondernemende en verbindende houding, zowel intern als extern;
 • WO werk- en denkniveau met minimaal 8 jaar relevante (leidinggevende) werkervaring.

Bij IVN werken we vaak met kwetsbare groepen zoals kinderen en ouderen. Daarom vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie. IVN zal zorg dragen voor het aanvragen van de VOG en voor de kosten hiervan.

Werken bij ons

Bij IVN kom je in een dynamische organisatie waar je samen met bevlogen, ambitieuze collega’s bouwt aan de toekomst van IVN. Samenwerking, ontwikkeling en groei staan daarbij centraal: in teamverband en op persoonlijk niveau. Wij stimuleren jou om jezelf te ontwikkelen, en jij pakt de mogelijkheid te groeien in je werk en in je persoonlijke vaardigheden. 

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een goed primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket volgens de CAO Sociaal Werk. De functie is ingedeeld in schaal 12 max trede 13. Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast is er een ontwikkelbudget dat je kunt inzetten voor jouw ontwikkeling. Het betreft in eerste instantie een aanstelling van 1 jaar met uitzicht op langer. 

Interesse?

Ben je enthousiast? Vul het sollicitatieformulier in en upload je cv en motivatie in PDF ter attentie van Jelle de Jong, algemeen directeur. Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 12 december 2021. De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 20 december. Voor vragen kan je contact opnemen met de afdeling P&O, 020-6228115. 

*Privacy 

Voor de afhandeling van jouw sollicitatie verwerken wij de volgende gegevens: je cv en je motivatie. De door jou aan IVN verstrekte cv en motivatie wordt door IVN bewaard gedurende een periode van vier weken na het einde van de sollicitatieprocedure. Heb je de baan gekregen en kom je in dienst bij IVN, dan worden jouw gegevens onderdeel van je personeelsdossier.