Workshops symposium Groene Gezonde Leefomgeving

Hieronder vindt u meer informatie over het workshopprogramma tijdens het symposium Groene Gezonde Leefomgeving op 27 september in Dordrecht. Alle informatie over het volledige programma is te vinden op: https://www.ivn.nl/provincies/zuid-holland/activiteiten/symposium-groene…

Waar en wanneer

Datum: Dinsdag 27 september 2022
Tijd: 14.00 – 17.00 (borrel tot 18.00 uur)
Locatie: Kinepolis, Dordrecht
Aanmelden: via deze link

Workshops

Gezonde Buurten
Door: de gemeente Dordrecht en IVN Natuureducatie

Er zijn dertien Gezonde Buurten in Nederland. In die buurten werken Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG – samen met bewoners, van jong tot oud, om de buurt te vergroenen. Gemeentes kunnen hier buurten voor blijven aandragen en daarmee buurten creëren waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen lekker kan bewegen en tot rust kan komen. Tijdens deze workshop wordt het lokale Dordtse verhaal vertelt samen met de landelijke ervaringen.

Groene Schoolpleinen
Door: de gemeente Dordrecht en IVN Natuureducatie

Groenblauwe schoolpleinen zijn oases van verkoeling in de buurt, zijn goed voor de biodiversiteit en brengen verbinding tussen bewoners. Bovendien brengen ze kinderen in verbinding met natuur en laten hen creatiever en gezonder spelen en beter leren. Dat gun je toch elk kind en elke buurt?

Woningcorporaties aan zet voor een groene en gezonde leefomgeving

Door: Woonbron en IVN Natuureducatie

Hoe werken corporaties en gemeenten effectief samen aan een groen en gezonde leefomgeving die bijdraagt aan natuurwaarden in de stedelijke omgeving én de leefbaarheid voor haar inwoners? In deze workshop gaan we hierover met elkaar in gesprek aan de hand van een paar mooie praktijkvoorbeelden van het greenteam van woningcorporatie Woonbron.

Waarom en hoe betrek je bewoners bij vergroening

Door: Ron Kervezee van de Gemeente Alphen a.d. Rijn

Alphen aan den Rijn heeft als betonnen en stenige stad een flinke uitdaging om de stad zodanig te vergroenen dat zij dermate koeler wordt dat verdere (gezondheids)schade kan worden voorkomen. Ron Kervezee laat een aantal voorbeelden zien waarop je buurten en bewoners en in het bijzonder vastgoedeigenaren en ondernemers (met weerstand) betrokken krijgt bij jouw groene buurtproject. Hierbij staat niet overtuigen maar verleiden centraal.

Werkagenda Groene Cirkel Groene Gezonde Stad

Door: Linneke van Heemskerck Duker van de provincie Zuid-Holland

Heb jij / heeft jouw gemeente ambities om flink te vergroenen maar heb je puzzels, vragen of loop je tegen hobbels aan? Heb je hulp nodig vanuit een netwerk van rijk, provincie, gemeenten, gezondheidsinstellingen, wetenschap en bedrijfsleven?

In deze workshop gaan we in op wat het netwerk van Groene Cirkel Groene gezonde stad en jij  – met jouw vragen en projecten –  elkaar te bieden hebben. Kijk ook op www.groenegezondestad.nl