Workshop ‘Moestuinieren met Kinderen’ 

In deze workshop leer je de basisbeginselen van moestuinieren met kinderen. En je krijg praktische tips en handvatten om aan de slag te gaan.

Workshop ‘Moestuinieren met Kinderen’ 

Datum en Tijd:  Vrijdag 23 september, 13.00-17.00 u.
Locatie: Natuurcentrum De Boshoek,  Bospad 3, Schiedam
Workshop begeleider: Jantien de Loor
Voor wie: Vrijwilligers van organisaties die zijn aangesloten bij Groen doet Goed Zuid-Holland
Aantal plekken: 15, max. 3 plekken per Groen Doet Goed gemeente bij over inschrijving 
Aanvullende info: 

  • Wanneer er plekken over zijn, is deze training ook open voor andere vrijwilligers en beroepskrachten 
  • Training gaat door bij inschrijving van minimaal 10 deelnemers

Natuurbeleving in de moestuin

Moestuinieren draagt bij aan een positieve houding van kinderen tegenover gezond voedsel, maar het geeft ook geweldige natuurbelevingen. Zien hoe uit een zaadje een plantje groeit. Ervaren hoe de elementen als zon, aarde en water nodig zijn voor een goede groei. Beleven dat er meer leeft in de moestuin dan je denkt. Insecten die de planten komen bezoeken, kriebelbeestjes in de grond. De kringloop van leven. Bij moestuinieren maak je het allemaal mee. In een stenige wijk creëer je met een moestuin een stukje groen leven.

Wat leer je in deze workshop?

Een moestuin kun je zo groot of klein maken als je zelf wil. Ook met weinig ervaring kun je met kinderen gaan moestuinieren door samen de verwondering van het proces van zaadje tot oogstbare plant in te gaan. In deze workshop leer je de basisbeginselen van  moestuinieren met kinderen en krijg je praktische tips en handvatten om aan de slag te gaan. Samen bekijken we concrete mogelijkheden voor het aanbod en de doelgroep waar jullie een moestuinproject mee zouden willen starten. 

Aanmelden kan via onderstaand formulier.


IVN verwerkt je gegevens voor correspondentieredenen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.