Online Wandelworkshops

Zoek je inspiratie om jouw wandelingen leuker te maken? Om meer van de natuur te kunnen genieten? Of wil je leren hoe je wandelen voor ouderen en kinderen leuker kan maken? Volg dan de drie digitale wandelworkshops van IVN.

Wandelen is gezond

Een wandeling door de natuur zorgt ervoor dat we tot rust komen. Onze aandacht verbetert, we zijn creatiever, kunnen meer onthouden en ons probleemoplossend vermogen neemt toe. Bovendien komen we lichamelijk in beweging en dat is goed voor botten, spieren, hart en bloedvaten. En wandelen is goed voor ons humeur: we worden er gelukkiger van! 

Drie wandelworkshops

In drie workshops van elk een uurtje doe je digitaal wandelinspiratie op. Je kan een losse workshop volgen maar het is ook met alle workshops mee te doen. De onderwerpen: 

1.    Wandelen in je eentje
We voelen ons allemaal net een stukje lekkerder na een wandeling, en in je eentje wandelen kan altijd! Tijdens deze digitale workshop bekijken we de effecten die natuur heeft op onze mentale gezondheid.  We behandelen een aantal praktische werkvormen waarmee je aan de slag kunt tijdens de wandelingen die je in je eentje maakt.

2.    Wandelen met ouderen
Een extra gevoelige groep zijn ouderen. Juist zij zijn echter gebaat bij lichamelijke activiteit en een bezoek aan de natuur. Tijdens deze workshop gaan we in op het belang om deze groep naar buiten mee te nemen en manieren waarop dat (corona-proof) kan.

3.    Wandelen met kinderen
Ook kinderen hebben veel baat bij een lekkere wandeling. Maar hoe krijg je ze naar buiten en maak je een wandeling interessant? Deze workshop gaat over de effecten en concrete manieren om met hen op avontuur te gaan. 

Duur

1 uur per workshop.

Voor wie?

Deze workshops staan open voor iedereen in Zuid-Holland. Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.  

Wanneer en waar?

Deze reeks wordt bij voldoende aanmeldingen aangeboden.

Aanmelden

Wil je de online wandelworkshops volgen? Klik dan op de button hieronder en laat je gegevens achter. Je ontvangt dan een mail zodra bekend is wanneer de workshops zullen plaatsvinden.

Aanmelden