Zuid-Holland
Kind & Natuur
maandag01mrt2021

Een schoolreis in de buitenlucht is Coronaproof en gezond

Ontspannen in de natuur kan ook onder schooltijd. De IVN Natuurschool vindt het belangrijk dat ook leerlingen in deze spannende tijd van de gezonde buitenlucht kunnen profiteren. Daarom zijn er vanaf 12 april weer – coronaproof - schoolreisjes te beleven op het strand en in de duinen van de Natuurschool Noordwijk in Nationaal Park Hollandse Duinen. De Natuurschoollocatie Lauwersoog is vanaf 1 juni weer open. Voor meer informatie en boeken ga naar www.natuurschool.nl

Op schoolreis in de natuur is gezond én leuk!

De periode van lessen volgen achter een beeldscherm, zonder direct contact met klasgenoten is voorbij. Wat de gevolgen zijn van deze bizarre periode moet de tijd nog leren. Dat het voor veel leerlingen een onzekere en soms lastige tijd is geweest, staat vast. Juist daarom is het een goed idee om naar buiten te gaan. Contact met de natuur is gezond en vermindert stress. Maar bovenal kunnen leerlingen zich tijdens het schoolreisje even vrij voelen, lekker uitwaaien en plezier maken met hun leeftijdsgenootjes; want ook op sociaal gebied hebben leerlingen wat moeten missen.

Gratis natuurbelevingsmaterialen 

De Natuurschool organiseert al 30 jaar schoolreisjes in de natuur. Op schoolreisje met de Natuurschool staat voor een actieve dag in de buitenlucht, plezier met je klas, vissen, uitwaaien en wat opsteken over de natuur. De Natuurschool organiseert schoolreisjes voor kleuters t/m groep 8 en voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Boek je een schoolreisje in Noordwijk voor minimaal 3 klassen dan ontvang je een extra pakket met natuurbelevingsmaterialen!