Kind & Natuur

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. In Zuid-Holland leggen we Groene Schoolpleinen aan en in meer dan 10 steden draait het programma Groen doet goed. 

Groene Revolutie Schoolpleinen Zuid-Holland

Wij vinden dat elk kind recht heeft op een natuurlijke gezonde speel- en leerruimte op of aangrenzend aan het schoolplein. Een plek die goed is voor de Zuid-Hollandse natuur, bijdraagt aan klimaatadaptatie en bovenal gebruikt wordt door de juffen en meesters voor onderwijs. Daarom ontketenen we een Groene Revolutie Schoolpleinen. Daarmee transformeren we pleinen van stenen woestijnen, naar groene oases. Dat is goed voor de gezonde ontwikkeling van kinderen én voor de natuur in de leefomgeving. www.ivn.nl/groenerevolutiezuidholland 

Voedselbosjes

Een IVN Voedselbosje is een aangelegd bosje van 30 m2 bestaande uit (deels) eetbare planten, struiken en bomen. In het Voedselbosje staan bekende en onbekende soorten zoals amandel, braam, citroenmelisse en colakruid. IVN heeft als droom om samen met partners duizend schoolpleinen en kinderopvanglocaties te vergroenen met een Voedselbosje. Op deze manier nemen we kinderen mee in een nieuw verhaal over voedselproductie, we maken gezond eten toegankelijk en ondersteunen de voedseltransitie in de landbouw. www.ivn.nl/voedselbosjes 

Groen doet goed 

Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen IVN, meer dan tien Zuid-Hollandse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Zuid-Holland. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen 4 en 12 in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven. 

Groen doet goed is actief in de volgende  Zuid-Hollandse gemeenten: Alphen aan den Rijn, Delft, Leiden, Den Haag, Dordrecht, Zwijndrecht, Zoetermeer, Rotterdam, Leidschendam-Voorburg, Hendrik-Ido Ambacht en BAR-Gemeenten. 

Kijk voor meer informatie op www.groendoetgoed.com.