In het zonnetje

Wat zou IVN zijn zonder haar vele fantastische vrijwilligers, die zich vol passie inzetten voor de natuur? Wij zetten hen hieronder in het zonnetje! Lees wat hen drijft, wat ze bijzonder vinden en waar ze zich met volle overgave voor inzetten.

 • Ant Brandenburg - Als actieve IVN-er zet zij zich op allerlei manieren in om mens en natuur dichter bij elkaar te brengen. In 2018 is ze gecertificeerd tot natuurgids en momenteel rondt ze een opleiding tot wandelcoach af. Daarnaast houdt ze zich met allerlei projecten bezig: van het meenemen van kinderen in de natuur tot het oogsten van boompjes voor Meer Bomen Nu! 
 • Johan Torn  - Baardmannetjes zoeken met bijna afgestudeerde natuurgids Johan. Johan Torn is gek op vogels en is in zijn vrije tijd veel in de natuur te vinden. Een jaar of twee kwam hij IVN voor het eerst op het spoor. Inmiddels rondt hij bij IVN Delft bijna zijn Natuurgidsenopleiding af en zijn eerste vogelexcursie staat al in de agenda.
 • Hans Blom - Samenwerken aan een prachtige Natuurgidsenopleiding
 • Dorine Adriaans - Dorine Ariaans (63) is al een leven lang geïnteresseerd in de natuur. Tegenwoordig zet ze die interesse in om als vrijwilliger van IVN anderen ook de rust van de natuur te laten beleven.
 • Herma Enthoven - 'Je hebt maar een klein stukje natuur nodig om je te verwonderen'
 • Ellen van der Niet - Op 28 juli organiseerde de Strandgroep van IVN Leidse Regio een Zee-evenement op het strand in Katwijk.  Je kon een speurtocht doen, levende slakjes en heremietkreeften bekijken, een haai of rog aaien, een bot determineren bij de stand van Naturalis, en vooral: met een schepnetje in zee, ondanks windkracht 6 ! Wij spraken Ellen van der Niet van IVN regio Leiden over dit geweldige initiatief.
 • Liesbeth den Haan - 'Je geeft mensen het gevoel dat ze er mogen zijn'.

  Liesbeth den Haan van IVN Rotterdam werkt al vanaf 2015 met de Natuurkoffer. Dit doet ze naast veel andere activiteiten voor de afdeling, zoals redacteur van het afdelingsblad, Natuurgids en bestuurslid.

 • Linda Thorarinsdottir - Linda is bestuurslid van IVN Den Haag, organiseert samen met Tonja van Gorp van IVN Zuid-Holland en Jan Elsinga van de bewonerscommissie ‘Rondom het Plein' dit jaar vijf interactieve wandelingen door het centrum van Den Haag met als titel “Hoe groen is het Haagse centrum?”. Wij spraken haar over de Haagse stadsnatuur.

 • Corry Dierdorp - 'Tegel eruit, plant erin' is een veelgehoorde slogan als het gaat om tuinvergroening. Corry Dierdorp, van IVN Alphen aan den Rijn weet hier alles van. Via Operatie Steenbreek wil zij de gemeente Alphen weer een stukje groener en gezonder maken. Wij spraken haar over haar bezigheden.