Haringvlietweekend - 24 t/m 26 september 2021
Haringvlietweekend
Vogels
Op
zaterdag25sep202113:00

Workshop vogelfotografie voor gevorderden

Vogels zijn voor veel fotografen een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat je de kansen die je krijgt goed benut? Renzo van den Akker, bekend door zijn Instagramaccount ‘Natuur door mijn lens’ en rol in het programma ‘Ed ziet ze vliegen’ van TVRijnmond en Piet Mout, natuurgids en natuurfotograaf, leren jou de fijne kneepjes van het fotograferen van vogels. En waar kan dat beter dan rondom het Haringvliet? Het Haringvliet is een walhalla voor vogels. Zo ook het nog relatief nieuwe natuurgebied Spuimonding-West. Al sinds de aanleg trekt het gebied veel watervogels, maar je vindt er ook ongeveer veertig broedvogelsoorten. GEEN PLEKKEN MEER BESCHIKBAAR!

Aanmelden

Voor deze workshop is een camera met een telelens van minimaal 300mm vereist. 

In deze workshop wordt dieper ingegaan op het fotograferen van vogels. Renzo en Piet gaan er vanuit dat u de basisbeginselen van fotograferen al enigszins beheerst en zullen vooral aandacht besteden aan het vinden en benaderen van vogels, aan compositie en andere creatieve aspecten en aan spelen met scherptediepte. Het spreekt daarbij vanzelf dat ook de techniek, daar waar nodig, aandacht krijgt. Let op! Er is plek voor maximaal 10 deelnemers!

Foto: Renzo van den Akker

Over de workshopleiders

Renzo van den Akker is een uitstekende vogelfotograaf. Hij is vooral bekend door zijn eigen Instagramaccount ‘Natuur door mijn lens’. Daarnaast verwierf hij regionale bekendheid door zijn rol in het op TVRijnmond uitgezonden programma ‘Ed ziet ze vliegen’. Renzo is de leermeester en vaste vogelmaat van weerman en vogelfotograaf Ed Aldus. 

https://instagram.com/natuurdoormijnlens?utm_medium=copy_link

https://www.renzovandenakker.com/?lang=nl

Piet Mout is niet alleen een goede natuurfotograaf, maar vooral ook bekend als natuurgids, (hoofd-)docent van de natuurgidsenopleiding op Voorne en actief lid van IVN. Daarnaast is hij actief bij Natuurvereniging Hollandse Delta, een afdeling van de KNNV.
Piet heeft een onderwijsachtergrond (onderwijzer, docent biologie, rector) en is daarom bij uitstek gekwalificeerd als docent voor de aangeboden workshops.

Praktische informatie:

 

 

Algemene informatie

zaterdag 25 september 2021 - 13:00 tot 15:00
Locatie: 
parkeerplaats bij de uitkijktoren van Spuimonding West
Zuidoordsedijk
3214 LP Zuidland
Nederland
Google Maps image