Zuid-Holland
Recreatie
Op
donderdag24mrt202212:30

Inspiratiebijeenkomst Het Groene Strand Goeree-Overflakkee

Als ondernemer op of rond het strand weet je hoe belangrijk het is om deze bijzondere omgeving bij je activiteiten te betrekken. Bezoekers komen immers speciaal naar deze plek om te ontspannen, nieuwe ervaringen op te doen en te genieten van het buiten zijn. Of je nu fietsen verhuurt, koffie schenkt, bezoekers laat overnachten of groepsactiviteiten op het strand organiseert; het vertellen van een pakkend verhaal over het strand en alles wat daar leeft voegt altijd iets toe aan de beleving van je gasten. Laat je daarom tijdens deze ondernemersbijeenkomst inspireren door het verhaal van Het Groene Strand.

Strandcommunity
Het Groene Strand is bezig met het opbouwen van een vrijwilligersnetwerk waarbij de vrijwilligers afval opruimen, aan voorlichting en preventie doen en via citizen science gegevens verzamelen door toegankelijk onderzoek naar het aanwezige strandleven. Onze ambitie is om landelijk 20 strandcommunities op te richten en 200 kilometer strand te beheren als Groen Strand inclusief plasticvrije strandpaviljoens. Op Goeree-Overflakkee zijn in 2021 de eerste Groene Stranden gelanceerd in samenwerking met vrijwilligers, de gemeente, natuurbeheerorganisaties en partners. We verbreden dit netwerk in 2022 graag met de ondernemers!

Wat gaan we doen?
Tijdens deze inspiratiemiddag maak je kennis met Het Groene Strand en laten we je met een excursie ervaren hoe jij het verhaal van een levend, gezond en natuur-rijk strand een plek kan geven in jouw onderneming. We delen concrete voorbeelden van activiteiten op het strand, laten je bijpraten door strandexperts en scheppen ruimte om contacten op te doen.

Wanneer? Donderdag 24 maart ’22 van 12:30-16:30 uur
Waar? Strandpaviljoen C-side (Strand Flaauwe Werk 1, Ouddorp)
Voor wie? Ondernemers op of rond de stranden van Goeree-Overflakkee
Kosten? Gratis

Aanmelden

Over Het Groene Strand
Het Groene Strand is een samenwerking tussen LandschappenNL, Stichting Duinbehoud, IVN Natuureducatie, Stichting Anemoon en Vogelbescherming Nederland om natuur en natuurbeleving terug te brengen op de Nederlandse stranden. Kijk op www.hetgroenestrand.nl voor meer informatie en contactmogelijkheden.

Het Groene Strand is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Algemene informatie

donderdag 24 maart 2022 - 12:30 tot 16:30
Locatie: 
Strandpaviljoen C-side
Strand Flaauwe Werk 1
Ouddorp
Nederland
Google Maps image