Zuid-Holland
Schone Rivieren
Op
donderdag10feb202209:30

Conferentie Schone Maasdelta

Op donderdag 10 februari 2022 organiseren de samenwerkende partners rond de Maasdelta de online conferentie Schone Maasdelta. Bestuurders en andere betrokkenen worden tijdens deze conferentie van harte uitgenodigd om  de aanpak van zwerfaval in de Biesbosch, Amer, Hollands Diep, Oude Maas en Haringvliet met elkaar te bespreken. 

Direct aanmelden

Aanleiding

Eind 2018 is de conferentie Schoon Haringvliet georganiseerd waarbij bestuurders, inwoners en ondernemers rond het Haringvliet de afspraak hebben gemaakt om zwerfafval in het gebied aan te pakken. 
Ook in de Biesbosch en omgeving wordt al jaren zwerfafval opgeruimd in het kader van Schone Maas. Daarnaast wordt structureel onderzoek gedaan naar de samenstelling en herkomst van aanspoelend zwerfafval. Tijd dus om stil te staan bij de tot nu toe behaalde resultaten en om afspraken te maken hoe samen verder te gaan. 

Conferentie Schone Maasdelta

Tijdens de conferentie Schone Maasdelta komen bestuurders en andere betrokkenen bij elkaar te komen om de aanpak van zwerfafval in (het gebied rondom) de Biesbosch, Amer, Hollands Diep, Oude Maas en Haringvliet met elkaar te bespreken. Doel van de conferentie is om gezamenlijk de ambitie uit te spreken voor een plasticvrije Maasdelta in 2030, stil te staan bij wat er tot nu toe is bereikt en afspraken te maken over wat ieder de komende jaren gaat doen en kan bijdragen om deze ambitie te verwezenlijken.

Programma

1.    Presentatie van het onderzoek naar de samenstelling en herkomst van zwerfafval.
2.    Overzicht van (inter)nationale beleidsmaatregelen en kansen om hier lokaal op in te spelen. 
3.    Toelichting pilot aanpak recreatieafval in de Biesbosch. 
4.    Vraaggesprek met drie betrokken Gedeputeerden uit Zuid-Holland en Noord-Brabant.
5.    Werksessies waarin met elkaar de mogelijkheden voor lokale bronaanpak worden besproken.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 10 februari van 09:30 tot 12:30 uur.
  • Voor wie: bestuurders en stakeholders die actief zijn in de aanpak van zwerfafval in het gebied van de Biesbosch tot Haringvliet.
  • Waar: Online, via Zoom. Na aanmelding ontvangt u 3 dagen van te voren verdere informatie voor deelname. 

We hopen u op 10 februari online te ontmoeten!

Namens alle partijen die samenwerken in Schone Maasdelta 

Naar het aanmeldformulier

Partners in Schone Maasdelta zijn: Provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland, gemeenten Altena, Geertruidenberg, Drimmelen, Dordrecht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Hellevoetsluis, Westvoorne en Goeree-Overflakkee, Rijkswaterstaat West Nederland Zuid, waterschappen Rivierenland en Brabantse delta, IVN Natuureducatie, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten 

Algemene informatie

donderdag 10 februari 2022 - 09:30 tot 12:30
Locatie: 
Veerweg 1C
3281 LX Numansdorp
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image