Natuur in de klas, op het schoolplein en in de buitenlokalen

Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. IVN maakt het daarom voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met natuureducatie aan de slag te gaan, zowel in de klas als daarbuiten. Natuur en de vrijheid om buiten te bewegen, is belangrijk voor kinderen. Door natuuronderwijs, natuureducatie of natuurbeleving stimuleer je milieubewust gedrag bij kinderen. Unieke ervaringen in de natuur zijn zelfs bepalend voor het gedrag nu en in de toekomst.

IVN maakt het voor scholen en leerkrachten makkelijk en leuk om met duurzaamheid en natuureducatie aan de slag te gaan. Ons aanbod bestaat uit begeleide activiteiten om met de klas erop uit te gaan, campagnes en materialen om zelf aan de slag te gaan en de fysieke vergroening van de school.

Stappenplan Groen Schoolplein

Jullie schoolplein kan wel een make-over krijgen. Maar waar begin je? Hoelang duurt het? En welke stappen doorloop je? IVN Zuid-Holland droomt van een natuurlijke, gezonde speel- en leerruimte op elke Zuid-Hollandse basisschool. Om die droom dichterbij te brengen, helpen we scholen met een stappenplan naar een groen schoolplein. Lees in het stappenplan hoe je van een betegeld schoolplein een groeiend en bloeiend plein maakt.

Buitenlestraining

Rennen, klauteren, spelen, ontdekken, vies worden: kinderen zijn gek op buitenspelen. Dat niet alleen buiten spélen, maar ook buiten léren positieve effecten heeft op kinderen wordt steeds duidelijker. De Buitenlestraining geeft jou als leerkracht praktische handvatten, inspiratie of motivatie om echt met buitenlessen aan de slag te gaan.

Inspiratie

Wil je jouw kinderen nog mooiere natuurlessen op het schoolplein of in de natuur in de buurt bieden? Wij zetten een aantal lespakketten voor je op een rij!