Week van de Zwinstreek
Recreatie
woensdag24okt2018

Succesvolle tweede editie Week van de Zwinstreek

Ruim 1500 mensen hebben van 22 t/m 30 september jongstleden genoten van de prachtige natuur, de rijke historie en het veelzijdige aanbod van streek- en hoeveproducten tijdens de Week van de Zwinstreek.

Ondanks dat het startweekend geteisterd werd door wind en regen, weerhield dit veel mensen niet om gedurende deze week de Zwinsteek te bezoeken. Op de grens van Vlaanderen en Nederland werden bezoekers dan ook getrakteerd op een gevarieerd activiteitenprogramma.

Vanwege het slechte weer vielen een aantal activiteiten letterlijk in het water. Een aantal bezoekers vonden een nat pak of de wind juist geen belemmering. Zij stapten stoer op de fiets en fietste met een gids langs de ‘Grenzeloze Grenzen’ in en rond Maldegem!

De zeehondentocht daarentegen was een groot succes en had tijdens de tochten gelukkig geen last van het slechte weer. De boot was elke keer volgeboekt. Ook de fiets- en wandelexcursie in het in aanbouw zijnde natuur- en recreatiegebied Waterdunen en de open dag op Hof Waterdunen werden druk bezocht. Ruim 250 bezoekers werden hier verwelkomd. In het ZwinNatuurPark was het ook gezellig druk, voor alle activiteiten was grote belangstelling. Verder konden bezoekers gedurende de gehele week ook nog genieten van allerlei lekkere streekproducten. Kortom, voor ieder was er wat wils!

Derde editie Week van de Zwinstreek in 2019?

Op de vraag of er een vervolg komt in 2019 geeft Noëlle Verhage, projectleider Week van de Zwinstreek en werkzaam bij IVN Natuureducatie, graag antwoord. ‘De partners en betrokkenen zijn enthousiast, we hopen dan ook dat we volgend jaar een derde editie mogen organiseren met natuurorganisaties, ondernemers en gemeenten uit de Zwinstreek’.  Officieel moet hierover nog besluitvorming plaatsvinden. Zodra dit bekend is wordt dit uiteraard direct aan iedereen kenbaar gemaakt, zodat we weer tijdig kunnen starten met alle voorbereidingen en het enthousiasmeren van lokale ondernemers en lokale initiatieven. Meer informatie wordt ook via de website verspreidt: www.weekvandezwinstreek.eu.