Week van de Zwinstreek
Overig
maandag25sep2017

Opening Week van de Zwinstreek

Opening van Week van de Zwinstreek
Op 23 september vond de opening plaats van Week van de Zwinstreek. In het Zwin Natuur Park, maakte gastheren en gastvrouwen van de streek samen met gedeputeerden en schepenen kennis met de pracht en praal van het gebied. Na de officiële opening van de week was er een streekontbijt waarbij iedereen de streek letterlijk kon ‘proeven’.

Vogelexcursie over de Zwinvlakte en in het Zwin Natuur Park
Zaterdag konden genodigden kennis maken met twee van de parels van de Zwinstreek; het Zwin Natuur Park en de Zwinvlakte. In de vroege ochtend kregen gedeputeerden en schepenen van de gemeente Damme, Knokke-Heist, Sint-Laureins, Sluis en provincie West-Vlaanderen en Zeeland een korte rondleiding waar verschillende trekvogels werden gespot. De vogelringer van het park liet daarnaast zien hoe vogels worden geringd.

Officiële opening
Na een mooie excursie kreeg iedere gemeente en de provincie van de week het woord om toe te lichten wat de streek zo uniek maakt en wat hun bijdrage hierin is. Met name de samenwerking en het unieke grensoverschrijdende karakter van de streek betreft natuur, cultuur- en historie en streek- en hoeveproducten werd hierin geprezen. Ina de Wasch, directrice Zwin Natuur Park, gaf aan dat ze het fijn vond dat de streek samen kwam in het park net zoals duizenden vogels dit jaarlijks doen.  

Je kunt nog tot en met 1 oktober de streek beleven. De week eindigt met smikkelen en smullen in Damme tijdens Damme Culinair.