Week van de Zwinstreek
Recreatie
vrijdag26apr2019

Op de fiets de grens over

Fietsend of wandelend van België naar Nederland of andersom, vanaf nu kan het over een prachtig nieuw pad! Afgelopen maart werd het nieuwe fiets- en wandelpad op de nieuwe dijk rond het uitgebreide deel van het Zwin geopend. Na 3 jaar werken kan iedereen vanaf nu ten volle genieten van het uniek grensoverschrijdend getijdengebied van 333 hectare. 

Het nieuwe halfverharde vier meter brede fiets- en wandelpad biedt je een weergaloos zicht op de Zwinvlakte en het omringende polderlandschap. Het brengt je van de onthaalpoort aan Vlaamse zijde, het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist, helemaal tot in Cadzand-Bad waar de andere onthaalpoort ligt.

Belevingspunten

Vanuit vier uitkijkpunten krijg je een prachtig zicht op de bredere, diepere en langere Zwingeul en het nieuwe broedeiland. Die nieuwe rustpunten zijn voorzien van fietsenstallingen en zitbanken. Op de infopanelen ontdek je weetjes over het Zwin.

Het vlonderpad bij de Kanaalweg laat je het Zwin ook van binnenuit beleven. In de nabije toekomst zullen schapen die de dijk begrazen je tijdens je fiets- of wandeltocht gezelschap houden.

Hier lees je meer over de totstandkoming van het pad en over het Zwin.