Week van de Zwinstreek
Recreatie
zondag24sep2017

Beleef de streek!

Op 23 september is het zover, dan gaat de eerste Week van de Zwinstreek van start!  De Zwinstreek is een uniek grensoverschrijdend gebied waar strand en polders elkaar ontmoeten, met prachtige vergezichten en waar de zilte zeelucht je longen vult. In de Week van de Zwinstreek kan iedereen tot en met 1 oktober beleven hoe mooi de gevoelsstreek is. De week is een initiatief van IVN in samenwerking met haar partners de gemeente Damme, Knokke-Heist, Sint-Laureins, Sluis en de provincie West-Vlaanderen en Zeeland.

De schoonheden van de Zwinstreek

De Zwinstreek heeft een bijzonder karakter. Niet alleen door het grensoverschrijdende gebied, maar ook door de kenmerkende verwevenheid van natuur, historie, cultuur en erfgoed die de streek kenmerkt. Een van de bekendste parels van de streek is het Zwin. Dit is de plek waar de zee het land ontmoet en waar natuur- en historieliefhebbers hun ogen uit kunnen kijken. Op 23 september vindt hier dan ook het startschot voor Week van de Zwinstreek plaats in het Zwin Natuur Park. 

Ondernemers laten je kennismaken met de streek

Ondernemers laten jong en oud de streek beleven met vele activiteiten rondom natuur, cultuur, historie of streek- en hoeveproducten. Al het moois van de regio is in één keer te ontdekken met een mooie fietstocht vanuit Cadzand of Sint-Laureins of een historische reis met paard en wagen in Damme. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan meerdere activiteiten en de streek stukje bij beetje te verkennen. Zo zijn er vele workshops en proeverijen, en kinderen kunnen met ouders genieten van volksspelen, strandjuttertochten of een natuurwandeling met gids. Kortom de deuren van de Zwinstreek staan open voor iedereen. 

Ontdek de streek zelf en neem een kijkje bij alle activiteiten van de Zwinstreek: Activiteiten.