Vrijwilligers in het zonnetje

Wat zou IVN en de Zeeuwse Natuur zijn zonder haar vele fantastische vrijwilligers, die zich vol passie inzetten voor de natuur? Wij zetten hen hieronder in het zonnetje! Lees wat hen drijft, wat ze bijzonder vinden en waar ze zich met volle overgave voor inzetten.

  • Peter Boulee - Zet zich in voor de steenuil en is vrijwilliger bij het Milieu Educatiecentrum in Goes.
  • Natuurgids Thom - Beschuit met muisjes in Kattendijke. We zijn te gast in het prachtige Zeeuwse Kattendijke waar natuurgids Thom ons verwelkomt. Het dorp is deze avond uitgelopen naar de dijk om nieuwe dorpsgenoten te verwelkomen: de familie bontbekplevier. 
  • Nelleke Volker - Als natuurgids nam ze tijdens haar studietijd het Zuid-Hollandse landschap onder de loep. Na haar studie kwam ze samen met haar man terecht in een gebied dat wordt gekenmerkt door uitgestrekte meidoornhagen, hobbelige weilanden en weelderige voorjaarsbloesem: de Bevelanden.
  • Annemieke Buise - Een aantal jaar geleden verhuisde Annemieke vanuit Rotterdam terug naar haar Zeeuwse roots. In het dagelijks leven werkt zij als GZ psycholoog met kinderen en jongeren. Afgelopen jaar meldde ze zich aan als vrijwilliger bij IVN de Zeeuwse Delta. Wat zijn haar drijfveren om lid te worden en wat zou ze graag willen bereiken?
  • Brenda de Schipper - Misschien ken je haar wel vanuit haar functie als vrijwilligersconsulent bij IVN Zeeland. Naast haar reguliere werk is ze momenteel vrijwilliger bij een kustbroedvogelproject van het Nationaal Park Oosterschelde. Benieuwd hoe het is om te speuren naar nestjes van één van de mooiste kustbroedvogels die de Zeeuwse Delta rijk is? Brenda deelt haar ervaringen.
  • Janneke Scholts - Rivierafvalonderzoeker Schone Rivieren
  • Cora Papeveld, geboren en getogen in Zierikzee, woonde 38 jaar hartje stad in het drukke Rotterdam. 13 jaar geleden was het genoeg, en wilde ze weer dichter bij de natuur wonen. Ze verhuisde naar Burgh-Haamstede. Dat beviel goed, zo goed dat ze haar liefde voor de natuur ook met anderen wilde delen.
  • Marjolein van den Houte, vrijwilliger voor de Groene Visite en medewerker dagbesteding bij Zorggroep Ter Weel in Kruiningen, zorgt samen met haar collega’s voor verschillende leuke activiteiten voor ouderen. Tegelijkertijd probeert ze haar passie voor de natuur over te brengen op de cliënten. Ze vertelt daarom graag meer over haar eigen ervaringen en wat voor de natuur doet met de ouderen.
  • Ine, Al sinds 1989 is Ine een actieve en betrokken IVN'er. Je kunt haar vinden in en om Nationaal Park Oosterschelde.
  • Soan Le, Verzorgt culinaire wandelingen en gastlessen op basisscholen en is tevens Gastvrouw van de Zwinstreek in Zeeuws-Vlaanderen.