Zeeland
Kind & Natuur
donderdag10mrt2022

Leerlingen van drie Zeeuwse basisscholen planten eigen BinnenBos 

Na jarenlang corona-onderwijs is het belangrijker dan ooit om te zorgen voor een fijne leeromgeving op scholen. Dat kan door de natuur het klaslokaal in te halen. Drie Zeeuwse scholen planten in maart hun eigen BinnenBos aan. In totaal toveren 85 klassen door heel Nederland hun lokaal om in een groene oase.

Met het BinnenBos halen scholen de natuur het klaslokaal in. De klas komt vol te staan met duurzaam gekweekte kamerplanten. Elke leerling krijgt een persoonlijke kamerplant om te verzorgen. ‘Kinderen leren zo spelenderwijs en op een laagdrempelige manier meer over de natuur’, vertelt Ian Mostert, projectleider Kind en Natuur van IVN Natuureducatie. ‘Leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Die stekjes geven de kinderen vervolgens weer weg waardoor steeds meer plekken, op school en thuis, groener worden.’ 

85 klassen verspreid door heel Nederland planten deze maand een BinnenBos aan. Ook drie Zeeuwse basisscholen uit Vlissingen, Goes en Nieuw- en Sint Joosland doen mee.

Betere concentratie 

Een groen klaslokaal is goed voor het leerklimaat van kinderen. Planten zorgen namelijk voor een betere concentratie én een hogere waardering voor het klaslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een BinnenBos, een groene leerplek in de klas, erg leuk en leerzaam.

Groen in alle schoollokalen

IIVN Natuureducatie wil samen met haar partners Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen alle schoollokalen van Nederland vergroenen. Ruim 40 scholen verspreid over Nederland deden in 2021 mee aan de testfase van het BinnenBos. Dankzij feedback van de docenten en leerlingen is het concept verder doorontwikkeld en verbeterd. In maart 2022 ontvangen ruim 85 klassen in heel Nederland het vernieuwde BinnenBos

Ook zo'n mooi BinnenBos?

Vanaf april/mei 2022 is het Binnenbos weer te bestellen! Laat hier je gegevens achter, dan ontvang je een bericht als de verkoop weer start.