Inspiratiesessies voor jongeren in Grenspark Groot Saeftinghe

In het najaar van 2023 organiseert Grenspark Groot Saeftinghe samen met IVN Zeeland en de Zeeuwse Milieufederatie drie inspiratiesessies voor jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 30 jaar. Aan de hand van verrassende uitstapjes, koken met verse (lokale) ingrediënten, en verreikende verhalen van inspirerende sprekers kom jij meer te weten over je eigen regio en het samenspel tussen natuur, landbouw en haven. Ook ga je zelf aan de slag in een labsessie op de derde en laatste dag.

Op ontdekking in het grenspark

In het gebied op de grens van Vlaanderen en Zeeland komen verschillende werelden op een postzegeltje grond bijeen. Van de Schelde en het Verdronken Land van Saeftinghe, tot de vruchtbare polders, de culturele vestingstad Hulst en het veelzijdige Beveren. Dit alles met wereldhaven Antwerpen als decor. In diverse projecten werken bewoners, overheden, landbouwers, natuurorganisaties en haven samen aan de thema’s van morgen.

Dit dynamische landschap is een waar laboratorium vóór de toekomstige generaties, en daarmee ook voor jou! Nieuwsgierig naar de vele gezichten achter het grenspark? Óf anders wel de rijke geschiedenis van het landschap, óf de bijzondere rol die jij kan spelen in de toekomst van de regio?

Meld je aan

Programma

In de eerste inspiratiesessie (23 september) maken we kennis met Grenspark Groot Saeftinghe. Deelnemers ontmoeten elkaar in de Maalderij Prosperpolder en gaan vervolgens op pad in het Verdronken Land van Saeftinghe.

In de tweede sessie (28 oktober) maken de deelnemers kennis met (de gezichten achter) de streekproducten tijdens een tocht door het Grenspark.

In de derde sessie (18 november) gaan de deelnemers slag met een inhoudelijke casus over de toekomst van het grenspark.

Voor wie?

Vlaamse én Zeeuws-Vlaamse jongeren, tussen de 18 en 30 jaar (ben je iets jonger of ouder,
geen probleem!)

Wanneer?

Zaterdag 23 september, 28 oktober en 18 november

Aanmelden?

Ja, vóór maandag 11 september via dit formulier.

Meer informatie

Wil je graag meer info voordat jij je aanmeldt? Neem contact op met elise.haentjens@egtslinieland.eu

 

Foto: © Grenspark Groot Saeftinghe – Sven Dullaert

  • Kosten:
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina