De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
maandag08mrt2021

Subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen 2021

Let op: de aanmelding voor 2021 is gesloten. Aanmelden was mogelijk tot 5 april 2021 en scholen die zich hebben aangemeld krijgen vanzelf bericht.

De subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is geopend! In 2019 en 2020 ontvingen 25 Zeeuwse scholen subsidie voor het groener maken van hun schoolplein. Er is in 2021 budget beschikbaar voor het vergroenen van acht schoolpleinen in Zeeland. De subsidie biedt scholen een steuntje in de rug om hun groene schoolplein te realiseren. Scholen kunnen tot 5 april 2021 hun aanvraag indienen. De subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen 2021 is onder voorbehoud van een formeel besluit van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland. 

Waarom groene schoolpleinen?

Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in het klaslokaal. Uit onderzoek blijkt dat het impact heeft op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen én een positief effect heeft op de vitaliteit van leerkrachten. Groene schoolpleinen bieden hier grote kansen voor. Het doel van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is om in één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. 

Groene schoolpleinen voor basisscholen

Dat Zeeland nog weinig groene pleinen heeft, komt vooral door een gebrek aan middelen. Om scholen tegemoet te komen in hun transformatie van grijs naar groen, biedt IVN Natuureducatie met steun van provincie Zeeland een subsidie aan. Zo helpen we scholen met hun eigen ambitie om een groen schoolplein te realiseren. Elke basisschool in Zeeland maakt kans op een subsidie van €10.000 euro om het plein te vergroenen. 

Stuur jouw idee in!

Een goed idee is het halve werk. Een heldere visie waarin het kind centraal staat is hierbij het uitgangspunt. Waarom wil jouw school vergroenen? En hoe gaat dat eruit zien? Zorg ervoor dat het aanmeldformulier dat je invult goed is onderbouwd, voldoet aan de beoordelingscriteria en compleet is bij het invullen van het aanmeldformulier. Een professionele jury selecteert inzendingen. Uit de inzendingen worden maximaal 8 scholen gekozen die het bedrag van €10.000 ontvangen. Tip: bekijk de Factsheet Geef de Zeeuwse natuur een (t)huis op je schoolplein voor genoeg inspiratie voor jouw schoolplein!

Aanmelden

De inschrijving is open vanaf 8 maart 2021 en sluit op 5 april 2021. Een telefonisch interview kan onderdeel uitmaken van de selectie. Deze worden gehouden op 6, 7 of 8 april 2021. De officiële toewijzing en kick-off vindt plaats op woensdagmiddag 14 april 2021. Houd deze datum vrij in jouw agenda. De aanvragers/contactpersonen van de school worden hier dan voor uitgenodigd. De school realiseert uitvoering van de fysieke verandering voor 1 januari 2022.

Let op: je kunt je maar één keer aanmelden. Bekijk de voorwaarden en verstuur je aanmelding pas zodra deze helemaal compleet is. 

Door het indienen van een aanvraag ga je automatisch akkoord met de voorwaarden. IVN verwerkt je gegevens voor correspondentieredenen. Ook verwerken wij je gegevens om je te informeren over onze dienstverlening. Meer weten? Raadpleeg ons Privacy- en cookiestatement.

Samenwerkingspartners

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door IVN Natuureducatie, GGD Zeeland, Jantje Beton, SportZeeland, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, NME-centra in Zeeland, Springzaad, Jong Leren Eten, Plan Boom en Hogeschool Zeeland. Provincie Zeeland verstrekt de subsidie.

Vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Noëlle Verhage, projectleider IVN Natuureducatie via 0651426193.