De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
dinsdag22jun2021

Leerkrachten in Zeeland kunnen een gratis natuurabonnement aanvragen

Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Om leerlingen klaar te maken om zich later goed in de wereld te kunnen redden, hebben ze betekenisvol onderwijs nodig waarin ze leren over en van de wereld om hen heen. IVN Natuureducatie is ervan overtuigd dat het groene schoolplein en natuur in de buurt een rijke leeromgeving biedt voor kinderen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een indringende natuurervaring op jonge leeftijd leidt tot een sterkere verbinding met natuur en stimulatie van duurzaam gedrag op latere leeftijd.

Groene Revolutie

Om zoveel mogelijk kinderen te verbinden met natuur, zijn we gestart met de Groene Revolutie. Door je hierbij aan te sluiten, maak je je samen met andere natuurjuffen en -meesters hard voor meer natuur in het onderwijs. Van groene schoolpleinen tot les in het buitenlokaal: de natuur heeft ontzettend veel te bieden voor de ontwikkeling van kinderen en hier is nu te weinig aandacht voor. Of je nu al helemaal natuur bekwaam bent of nog maar een groentje, wij helpen je en samen  brengen we kinderen dichter bij de natuur.

75 jaarabonnementen cadeau

Om leerkrachten in de provincie Zeeland kennis te laten maken met de voordelen van de Groene Revolutie, stellen we 75 jaarabonnementen gratis beschikbaar. Scholen die al eerder dit abonnement cadeau hebben gekregen, zijn uitgesloten van deze actie.

Het lidmaatschap t.w.v. € 59 omvat:

  • Elk kwartaal uitdagende natuurlessen (aansluitend bij de kerndoelen) om direct mee aan de slag  te gaan buiten of in de klas
  • Exclusieve deals voor online en fysieke materialen ter ondersteuning van jouw natuurlessen
  • 4 x per jaar het tijdschrift Mens & Natuur
  • Korting in de IVN webwinkel

Komende herfst gaan we weer van start met uitdagende lessen om de leerlingen het bodemleven te laten beleven.

Wil je kans maken op een gratis abonnement? Meld je dan aan via dit formulier op de website van IVN.