De Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen
Kind & Natuur
donderdag18mrt2021

Doe mee met Buitenlesdag en ontvang gratis stoepplantenposters!

Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos: ontdek de natuur op het schoolplein tijdens de grote Natuurles van Nationale Buitenlesdag op 13 april. Doe jij al mee en staat jouw school in Zeeland? De eerste 100 scholen ontvangen gratis stoepplantenposters en krijt zodat je leerlingen na schooltijd ook de plantjes in eigen buurt kunnen ontdekken! Meld je aan op www.buitenlesdag.nl en geef in het aanmeldformulier aan dat je meedoet aan de Grote Natuurles. (let op aanmelden voor: 6 april i.v.m verzending!)

#zeeuwsestoepplantjes

Ontdek de natuur op het schoolplein

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk schoolklassen op 13 april de natuur op het schoolplein gaan verkennen bundelen IVN Natuureducatie, Jantje Beton en Vereniging GDO hun krachten. Mede dankzij het Ars Donandi en Russell-ter Brugge fonds is er een natuurles ontwikkeld met botanisch stoepkrijten in de hoofdrol. Want ook al lijkt het plein nog zo grijs, heb je al eens goed tussen de stenen gekeken? En wat is dat voor mos daar in de hoek? Vergeet dat stoepplantje niet! We dagen de leerlingen uit hun schoolplein door een groene bril te bekijken en de anonieme plantjes een naam te geven. Dankzij het Prins Bernard Cultuur Fonds kunnen we kinderen met een poster stimuleren ook in de buurt op pad te gaan.

Winactie

Leerlingen die na de Grote Natuurles ook nog op ontdekkingstocht gaan in hun eigen buurt maken ook nog eens kans op mooie prijzen dankzij het Prins Bernard Cultuur Fonds! Meedoen? Stuur een foto van een stoepplantje + naam naar w.teunissen@ivn.nl onder vermelding van winactie Zeeuwse stoepplantjes. Iedere maand (t/m juni) maken de leerlingen kans!

Logo Prins Bernhard Cultuurfonds