Cursus: kennismaken met groene pleinen en buurten

Steeds meer scholen, gemeenten en maatschappelijke organisaties sluiten zich aan bij de Groene Revolutie Schoolpleinen en groene buurtprojecten. IVN werkt graag samen met betrokken partners, zodat we met elkaar meer impact creëren en kwaliteit borgen. Daarom is IVN op zoek naar ontwerpers en hoveniers die deze ambitie begrijpen, doorleven en kunnen helpen bij de vertaling van een idee naar de praktijk. 

Aanmelden voor de cursus

Cursus kennismaken met groene pleinen en buurten

Tijdens de cursus kennismaken met groene pleinen en buurten nemen we je mee in de wereld van groene pleinen en buurten. IVN stimuleert vergroeningsprojecten op scholen en in buurten, maar legt zelf geen vergroening aan. Dat doen we het liefst samen met professionals die onze visie begrijpen. Na de cursus heb je een goed beeld van groene schoolpleinen en enkele IVN natuur in de buurt projecten. 

Na deelname word je preferred partners* van IVN Zuidwest. Dit houdt in dat we je als eerste benaderen als we aan de slag gaan met vergroeningsprojecten. 

*preferred partners benaderen we als eerste voor vergroeningsprojecten. Echter is niet op voorhand dat preferred partners projecten automatisch krijgen toegewezen. Bepaalde kennis, een aanvullende training, een offerte uitvraag, opdrachtgevers of andere voorwaarden kunnen per project verschillen of zijn vereist. 

Wat kun je verwachten van de cursus? 

Onderwerpen die in de cursus onder andere aan bod komen zijn: 

  • Wat is precies een groen schoolplein, hoe ziet het eruit en hoe wordt er gespeeld? Wat maakt het verschil met een gewoon plein?
  • Waar hou ik rekening mee bij het ontwerp? Het kind staat centraal. 
  • Water of een voedselplek op het plein. Hoe pas ik dat in? Aan welke eisen moet dat voldoen?
  • Welke beplanting is geschikt? 
  • Hoe zit het met onderhoud en speelerosie?
  • Welke veiligheidseisen worden er gesteld? Hoe ga ik daarmee om? 
  • Een groene buurt, wat zijn mogelijkheden en wat levert het op? 
  • Excursies naar enkele inspirerende speelpleinen en/of natuur in de buurt projecten. Zo worden theorie en praktijk gekoppeld. 

Praktische informatie

Voor wie: hoveniers en ontwerpers die aan de uitvoering van groene schoolpleinen en andere projecten mee willen werken. 

Door wie: Petra Wevers (KrachtigBuiten), adviseur natuurlijk spelen & ontmoeten en Jan de Vries (Grijs Kleurt Groen), ervaren ontwerper en uitvoerder van speelnatuur. 

Cursusdata en locatie: zaterdag 1 mei 2021, inspirerende locatie in Zeeland (n.t.b.) en woensdag 12 mei 2021, inspirerende locatie in Zuid-Holland (n.t.b.)

NB: Indien de cursus niet op locatie door kan gaan vanwege maatregelen omtrent het coronavirus gaat de training online door.

Investering: je ontvangt nu maar liefst 30% korting op de normale cursusprijs en betaalt slechts €299,- (ex. BTW). Partners van Springzaad betalen €249,- (ex. BTW). IVN zorgt voor een gezonde lunch. 

Meer informatie en vragen: voor vragen en meer informatie kun je terecht bij Ian Mostert van IVN Natuureducatie via: i.mostert@ivn.nl of via 06 43 54 22 85. 

Aanmelden voor de cursus