20 t/m 26 juni 2022
Grevelingenweek 2022
Kind & Natuur
maandag22feb2021

Winnaars Grevelingen Challenge

In 2020 vond de Grevelingen buitenlesdag plaats in de vorm van een challenge. Alle leerlingen van groep 5 en 6 van basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duivenland konden met hun klas deelnemen. Een aantal van hen heeft zich laten inspireren door de Grevelingen en de dieren die daar wonen. Om deel te kunnen nemen moest er een 3D zeedier geknutseld worden door verschillende leerlingen. Met de klas werden deze dieren toegevoegd aan een zelfgemaakte maquette. De mooiste inzendingen maakten kans op deelname aan de Grevelingen buitenlesdag op vrijdag 18 juni 2021 waar een echte dierensafari onderdeel van uitmaakt. Hieronder laten we de winnaars van de Grevelingen challenge zien:

Binnen de Veste

Een groep leerlingen van de Vitruvioklassen op basisschool Binnen de Veste in Zierikzee hebben tijdens een thema-middag speciaal voor deze natuur-opdracht gekozen. Met elkaar maakten ze niet alleen verschillende 3D- dieren van verschillende materialen, maar ook een prachtige maquette om de dieren een echt Grevelingen-thuis te geven. De groep presenteerde hun kunstwerk door middel van een stop-motion filmpje. Supergaaf natuurlijk! Hieronder is het resultaat te bekijken.

Accepteer cookies

Ds. J. Bogermanschool

Groep 6/7 van de Ds. J. Bogermanschool in Oosterland pakte het heel anders aan. De Grevelingen meenemen naar de klas ging helaas niet, maar de Grevelingen namaken door een levensgroot aquarium te knutselen ging wel. Prachtig gedaan! Juf Naomi schrijft:
“Tijdens de excursie naar de Grevelingen zijn we heel veel soorten dieren, schelpen en planten tegen gekomen. Sommige kinderen hadden een camera mee en hebben veel moois op de foto gezet. Dit konden we goed gebruiken voor ons kunstwerk. We willen andere mensen graag laten zien hoe de Grevelingen er onder water uit ziet. Welke dieren wonen er? Welke planten leven er? Welke schelpen liggen er? We hebben allemaal iets anders op onze eigen manier met onze eigen creativiteit gemaakt. Dit hebben we verwerkt in ons kunstwerk. Het lijkt wel een Grevelingen-aquarium. Het kunstwerk hangt nu te schitteren in onze klas.“

Inzending Ds.J. Bogermanschool_groep 67


Ds. Pieter van Dijkeschool

De leerlingen van groep 5/6 van de Pieter van Dijkeschool in Bruinisse hebben zich op één diersoort gericht: de kleurrijke flamingo’s! Ze maakten twee prachtige, grote exemplaren van papier en gaven deze een mooie plek om te leven in deze maquette. Twee leerlingen schreven ook nog een speciale tekst over de Grevelingen.

Inzending 3_Ds Pieter van Dijkeschool_groep 56We feliciteren de leerlingen van de Vitruvio natuurklas op basisschool Binnen de Veste in Zierikzee, groep 6/7 van de Ds. J. Bogermanschool in Oosterland en groep 5/6 van de Pieter van Dijkeschool in Bruinisse. Door hun creatieve inzending hebben zij allemaal deelname gewonnen aan de buitenlesdag Grevelingen op vrijdag 18 juni 2021!

Zowel op Schouwen-Duiveland als op Goeree-Overflakkee is er nog plek voor een paar (extra) klassen om mee te doen met de Grevelingen buitenlesdag.

Houd deze website in de gaten voor het aanmelden van jouw klas. Deelname zal geschieden via loting.